60 de ani de la înființarea Operei Naționale din Iași

Share:

Patru mari nume ale scenei lirice mondiale vor susține joi seara, de la ora 18.30, spectacolul Tosca, pentru a marca astfel cei 60 de ani de la înființarea Operei Naționale Române din Iași.

Directorul Operei Naționale Române Iași, Cosmin Marcovici, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că joi seara, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național Vasile Alecsandri din Iași vor evolua nume celebre ale scenei lirice mondiale, precum soprana Lilla Lee (Coreea de Sud), tenorul Kamen Chanev (Bulgaria) și baritonul Carlos Almaguer (Mexic). Ei vor evolua alături de soliștii, orchestra, corul, baletul și corul de copii ai Operei Naționale Române Iași, sub bagheta celebrului dirijor Marcello Mottadelli.

„Am ales Traviata de Giacomo Puccini deoarece a fost spectacolul inaugural al Operei de Stat din Iași, în anul 1956. De atunci, în mod tradițional, în fiecare lună noiembrie, Opera Națională Română Iași, denumire sub care instituția lirică își desfășoară activitatea din anul 2003, pune în scenă spectacolul Tosca. Această nouă transpunere este cu totul și cu totul deosebită, dovadă stă faptul că biletele puse în vânzare s-au epuizat de mult timp”, a declarat Cosmin Marcovici, directorul ONRI.

Prezent la conferința de presă, tenorul bulgar Kamen Chanev s-a declarat impresionat de frumusețea Iașiului dar, mai ales, a Palatului Culturii. El a mărturisit jurnaliștilor că în cele câteva ore de când se află la Iași a făcut foarte multe fotografii. Totodată, el a declarat că speră ca ieșenii să fie plăcut impresionați de spectacolul oferit alături de soprana Lilla Lee și baritonul mexican Carlos Almaguer.

„Suntem ca într-o familie. (…) Sper că vom face un spectacol extraordinar. Am făcut multe spectacole cu Lilla și Carlos și cu siguranță și de această dată vom reuși să oferim încă un spectacol excelent”, a declarat Kamen Chanev.

La rândul său, soprana coreeană Lilla Lee a spus că se bucură că poate împărtăși ieșenilor din bucuria de a fi înzestrată de Divinitate cu o voce deosebită.

„Dumnezeu mi-a dat o voce pentru public. Sper să reușesc să transmit prin vocea mea această dragoste, această lumină, această emoție pe care o trăiesc pentru public”, a declarat Lilla Lee.

Baritonul Carlos Almaguer, cel care îl va interpreta rolul lui Scarpia, s-a arătat a fi nerăbdător să afle care va fi regia acestui spectacol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.