Cioloș îi răspunde lui Dragnea

0

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, marți, că cele 10 principii ale „Platformei România 100” nu sunt proprietatea intelectuală a cuiva, respingând astfel acuzațiile de plagiat cu privire la această platformă pe care a lansat-o în luna octombrie.

„Mulți au spus: „Păi, acele 10 principii nu le-a inventat Cioloș, ba chiar Cioloș a plagiat”, ca și cum acele principii ar fi proprietatea intelectuală a cuiva”, a declarat Dacian Cioloș la Adevărul Live, potrivit Agerpres.

Premierul Cioloș a precizat că vrea ca principiile platformei sale „să fie traduse în decizii, inclusiv în programe de guvernare”.

„Eu nu vreau să mă limitez la a afirma sau a enunța aceste principii, ci vreau chiar ca acele principii să fie traduse în decizii, inclusiv în programe de guvernare. Și eu asta am spus partidelor care susțin această platformă, că e important să dovedească nu doar că susțin public acea platformă, ci că o traduc în programele de guvernare pe care le propun și o traduc și în modul în care își selectează oamenii cu care își propun să (…) pună în aplicare acele programe de guvernare”, a mai afirmat Cioloș.

Dacian Cioloș a lansat pe 17 octombrie „Platforma România 100”, care trece în revistă 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că „ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”.

Pe 18 octombrie, președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că platforma lansată de premierul Dacian Cioloș este „o listă de iluzii”, despre care ar fi crezut mai degrabă că poate fi lansat de „un ONG respectabil” și care, mai mult, „este un plagiat”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.