Fosta amantă a lui Nichita, dezvăluiri șocante

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi instrumentează un nou dosar penal în care actualul preşedinte al filialei ieşene a Partidului România Unită, Gheorghe Nichita, fostul primar din Iaşi, este acuzat de hărţuire, hărţuire sexuală şi ameninţare.

Surse juridice susţin că, în ultima lună, cel puţin şapte persoane – majoritatea poliţişti locali – au fost audiate în acest dosar. Anchetatorii vor să afle dacă Gheorghe Nichita se face sau nu vinovat de mai multe infracţiuni contra persoanei ce ar fi fost comise în perioada în care a avut o relaţie amoroasă cu Adina Samson, fosta sa subordonată din Primăria Iaşi.
Audierile din ultima perioadă au fost realizate de către reprezentanţii Inspectora­tului de Poliţie Judeţean Iaşi, instituţie care, potrivit unor surse juridice, instrumentează acest dosar sub supravegherea procurorului Vasile Chifan, şeful secţiei penale de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Chifan este cel care a instrumentat, pe când era la DIICOT, şi dosarul penal prin care clanul Corduneanu a fost deferit justiţiei pentru infracţiuni de crimă organizată.

Dosarul 518/P/2016 a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, cu Gheorghe Nichita persoană reclamată, ca urmare a unei plângeri depuse, anul trecut, de Adina Samson. Plângerea a fost intentată la DNA Bucureşti, însă această unitate a declinat-o către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, de aici ajungând la Par­chetul Curţii.
Surse juridice au explicat pentru Ziarul de Iaşi că plân­gerea ar conţine o serie de acuzaţii de natură intimă ce îi sunt adresate lui Nichita, multe dintre acestea susţinute de pretinse înre­gistrări pe care Adina Samson le-a depus la dosar. Ar fi vorba de alte infracţiuni decât cele referitoare la deturnarea fondurilor Poliţiei Locale, prin folosirea acestei instituţii în interes propriu, fapte pentru care Nichita este deja judecat la Tribunalul Iaşi.
În plângere, Samson ar fi arătat, printre altele, că ar fi fost obligată, prin constrângere morală, să înceapă şi să continue amantlâcul cu fostul primar. „Cunoscând faptul că susnumitul este căsătorit şi având în vedere uriaşa diferenţă de vârstă dintre noi, eu am refuzat avansurile cu tentă sentimentală ale numitului Nichita Gheor­ghe”, se arată în plângere.
Samson ar mai fi scris în respectivul document că, „având în vedere ascendentul profesional” pe care primarul îl avea asupra ei, a „consimţit să în­treţină relaţii de natură amoroasă”, sperând astfel că primarul nu va mai exercita presiuni asupra sa.
De asemenea, fosta angajată a Primăriei Iaşi a mai scris şi că ar fi fost intimidată şi umilită „în scopul oferirii afecţiunii şi a unor beneficii de natură carnală”.
Samson a mai amintit că Nichita ar fi folosit intermediari pentru a o ameninţa, precum şi că, în iulie 2014, Nichita ar fi lovit-o cu palmele peste faţă.
De asemenea, pe 9 octombrie 2014, în timp ce se afla în biroul primarului, acesta ar fi încercat să o forţeze să întreţină raporturi sexuale cu el, se mai arată în plângere. „Eu am refuzat şi m-am smuls, acesta reproşându-mi «Nu mă repezi, hai, dă-mi cu ceva în cap» conti­nuând: «am apucături animalice, tot ce faci tu e rău»”, potrivit plângerii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.