Mircea Cosma și Vlad Cosma, 13 ani de închisoare

Magistrații ICCJ l-au condamnat pe deputatul Vlad Cosma la cinci ani de închisoare, iar pe tatăl lui, Mircea Cosma (fost preşedinte CJ Prahova), la opt ani de puşcărie, într-un dosar privind atribuirea unor contracte, potrivit Mediafax. Decizia nu este definitivă.

Alături de cei doi au mai fost condamnaţi la închisoare omul de afaceri Răzvan Alexe, (o condamnare de 2,6 ani) şi Daniel Alixandrescu, fost director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean Prahova (condamnat la şase ani de închisoare).

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Alexe Răzvan în pedeapsa cea mai grea aceea de 2 ani şi 6 luni închisoare. (..) Condamnă pe inculpatul Cosma Vlad Alexandru la pedeapsa de 5 ani închisoare. (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Cosma Mircea în pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa principală de 8 ani închisoare (..)Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Alixandrescu Daniel Adrian în pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa principală de 6 ani închisoare. (..) Dispune confiscarea de la inculpatul Alexe Răzvan a sumei de 1.260.042,85 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Cosma Vlad Alexandru a sumei de 1.260.042,85 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Cosma Mircea a sumei de 1.890.064,27 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de 130.000 lei. Dispune confiscarea de la fiecare din inculpaţii Cosma Mircea şi Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de câte 1.816.821,49 lei”, se arată în decizia instanţei supreme.

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Cei patru au fost trimişi în judecată de DNA în luna aprilie a anului 2014. Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită iar Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

„În perioada 2012 – 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totală de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de cei doi în schimbul intervenţiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi anume la inculpaţii Cosma Mircea, preşedintele autorităţii publice judeţene şi Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăţi să obţină de la Consiliul Judeţean Prahova trei lucrări de modernizare/întreţinere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate”, anunţau procurorii.

Cele trei lucrări se referă la obiectivele următoare: „Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova”, „Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice-plombe” şi „Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de iarnă 2012-2013”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.