Tăriceanu și Dragnea atacă dur Guvernul Cioloș

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au atacat, marţi, Guvernul, pe motiv că se opune creşterii salariilor, deşi creşterea economică prognozată este una dintre cele mai mari din UE. Reproşurile au venit după explicaţiile date în acest sens de premierul Dacian Cioloş.

„Trăim într-un paradox pe care dl. Cioloş nu vrea să-l explice. România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB, probabil cea mai înaltă din Europa. Întrebarea pe care eu o adresez dlui Cioloş este următoarea, pe care o pun toţi românii: unde sunt banii? (…) Unde este creşterea economică? Văd, din partea guvernului, numai că se plâng, că fac planuri. Văd că imaginează tot felul de analize. Să ştiţi că oamenii s-au săturat de lucrurile astea. Vor soluţii”, a declarat, la Senat, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat marţi pe preşedintele Klaus Iohannis că se laudă cu creşterea economică făcută posibilă de guvernarea PSD. „Klaus Iohannis s-a lăudat într-un discurs de astăzi dimineaţă cu creşterea economică făcută posibilă de guvernarea PSD. Cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeana, ne spune. Şi atunci, domnule Preşedinte, de ce vă opuneţi, împreună cu guvernul tehnocrat, creşterii salariilor din educaţie şi sănătate cu 15%? Vreau să vă garantez ceva: vom susţine creşterea salariilor în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare, pentru că aşa aducem creşterea economică în buzunarul românilor”, a scris Dragnea, pe Facebook.

Reacţia sa a venit după ce Klaus Iohannis a declarat că în prezent, indicatorii macroeconomici sunt favorabili, iar România este în topul creşterii economice în Uniunea Europeană, cu un plus de 5,2% din PIB în primul semestru al anului 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.