A început Luna Culturii Japoneze la București

Share:

Luna Culturii Japoneze a debutat, marți, la București, cu un seminar despre sake și gastronomia niponă, la eveniment fiind prezent și ambasadorul Japoniei la București, Kisaburo Ishii.

Acesta a subliniat că arta culinară japoneză, cunoscută sub numele „washoku”, este apreciată la nivel mondial. „Suntem onorați să aducem un omagiu washoku (…) care, după cum știți mulți, face parte din patrimoniul UNESCO”, a declarat diplomatul.

„Ziua de azi e o ocazie foarte bună pentru voi toți să mâncați, să savurați mâncare japoneză. Azi vă va găti chef-ul meu, care vă va oferi produse populare în special din zona Osaka”, a adăugat ambasadorul Japoniei la București, informează Agerpres.

Pe lângă produsele preparate de chef Shuichiro Sumiyoshi la evenimentul de marți, cei prezenți au putut degusta diferite tipuri de sake, dar au aflat și diverse detalii despre celebra băutură japoneză de la Hiroko Yoshida. Aceasta a vorbit despre modul de preparare al sake, de la alegerea și prelucrarea orezului până la istorie și indicațiile de consum.

Evenimentul de marți este primul dintr-o serie cuprinsă în Luna Culturii Japoneze, ce mai include o expoziție de grafică (8 — 27 noiembrie, Cluj-Napoca), un workshop de instrumente muzicale nipone, urmat de un concert, pe 10 noiembrie, la București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.