Ministrul Muncii critică dur „pomenile electorale”!

Share:

Guvernul este „clar in favoarea unor salarii decente” in zona administratiei publice si a prevazut o crestere medie de 30% pana in 2021, „cheltuieli fezabile”, in Ordonanta de Urgenta privind salarizarea in sistemul bugetar, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

Potrivit lui Dragos Pislaru, costul total al „pomenilor electorale” este de 9 miliarde de lei, dintre care cele aprobate de Comisia de munca din Parlament inseamna un impact de 4,8 miliarde de lei, costuri aditionale fata de OUG 20 a Guvernului privind salarizarea, scrie hotnews.ro.

„Nu va fi fezabil. Se fac promisiuni si cei care vor fi pacaliti sunt oamenii, angajatii din administratie”, spune Dragos Pislaru.

„Ceea ce face in acest moment Parlamentul, doua partide de fapt, este iresponsabil. In momentul in care ai crestere economica, dar tu renunti la taxe, atunci tu degeaba te uiti la cresterea economica. Partidele acestea, PSD si ALDE, sunt dezlantuite, pana la a obtine cu orice pret voturi. Insulta deminitatea si decenta poporului roman”, a incheiat Dragos Pislaru.

Comisiile de munca si buget din Camera Deputatilor au adoptat, marti, raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016, prin care aproba majorari salariale si de sporuri in sanatate si educatie, in medie cu 15%. Votul final va fi dat saptamana viitoare in plenul Camerei Deputatilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.