Steven Seagal primește cetățenia rusă

0

Actorul Steven Seagal a primit cetăţenia rusă din partea preşedintelui Vladimir Putin. Seagal este cea de-a doua vedetă, după Gerard Depardieu, pe care Putin o face şi cetăţean al Rusiei.

Vladimir Putin a semnat decretul prin care Steven Seagal primeşte cetăţenia rusă. Expertul în arte marţiale de la Hollywood este prieten cu Vladimir Putin şi îl admiră foarte mult pe liderul de la Kremlin, pe care l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai conducători ai lumii”.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a relatat că Seagal este recunoscut pentru sentimentele sale pentru Rusia statutul lui celebru a fost motivul principal pentru care Kremlinul i-a dat cetăţenia rusă.

Actorul expert în arte marţiale a provocat indignare atunci când a spus că acţiunile Rusiei în Crimeea, regiune care a fost anexată la Rusia în ,au fost „foarte întemeiate”. În acelaşi an, Seagal a ţinut acolo un concert, informează vice.com.

În 2013, Putin i-a propus lui Seagal să primească titlul de consul onorific al Rusiei în California şi Arizona. În această calitate, el ar fi fost un potenţial intermediar între Casa Albă şi Kremlin, potrivit Buzzfeed. Statele Unite au refuzat propunerea.

Seagal nu este propriu-zis străin de Rusia. Bunica lui era din Vladivostok, din estul îndepărtat al Rusiei, iar el a călătorit frecvent în anii recenţi, în această ţară şi a vizitat Kamceatka şi Sahalin în luna septembrie. În timpul recentei sale vizite în Rusia, Seagal a spus că doreşte să petreacă câteva luni pe an în Rusia.

Steven Seagal a primit recent şi cetăţenia sârbă, după ce a promis că  înfinaţa un centru de arte marţiale în Belgrad.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.