2.000 de bolnavi de hepatită fac tratamentul fără interferon

0

Tratamentul fără interferon în cazul pacienților cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă, iar plățile sunt la zi, a precizat vineri Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat al MS, în prezent tratamentul este în curs pentru 2.000 de pacienți, informează Agerpres.

Precizările vin în contextul declarațiilor liderului PSD Liviu Dragnea referitoare la accesul la tratament pentru pacienții cu hepatită.

„Pentru tratamentul Interferon free a fost încheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienți cu hepatită C, stadiul F4. În ultimele 10 luni, au fost identificați și selectați conform criteriilor 5.860 de pacienți. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a început plățile în luna septembrie. Plățile sunt la zi, iar tratamentul pacienților cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă. În acest moment, pentru 2.000 de pacienți tratamentul este în curs. Decizia de a include în tratament doar un număr limitat de pacienți aparține Guvernului Ponta”, arată Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește eficiența folosirii banului public, MS menționează că este în curs de realizare, în acest moment, o evaluare în condițiile în care există informații cu privire la nivelul costurilor pentru România, care „îl depășește pe cel din alte state vecine”.

„Din această perspectivă este cu atât mai surprinzătoare declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, (…) conform căreia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienți cu hepatita C. În realitate, costul tratamentului negociat de Guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare. În legătură cu cei 10.000 de pacienți despre care președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ar vrea să îi includă în programul de tratament, facem precizarea că Ministerul Sănătății a transmis deja Casei Naționale de Asigurări de Sănătate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedură care va fi reluată în foarte scurt timp”, mai precizează MS.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut vineri că 10.000 de bolnavi de hepatita C ar fi fost vindecați în acest an cu prețul a două sculpturi „Cumințenia Pământului”, dar Guvernul a blocat programul din „lipsă de interes și, poate, și din incompetență”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.