Atentat lângă o secție de poliție din Turcia. 30 de răniți!

Share:

O persoană și-a pierdut viața și cel puțin 30 au fost rănite în urma detonării unui vehicul-capcană, vineri dimineață, în apropiere de sediul poliției din Diyarbakir, oraș cu populație majoritar kurdă în sud-estul Turciei, relatează Reuters, citând canalul tv de știri turc NTV.

Explozia, survenită în districtul Baglar, a fost auzită de un jurnalist AFP la 5 kilometri de clădirea poliției. O coloană groasă de fum alb se ridica de la locul deflagrației, potrivit Agerpres.

Focuri de armă s-au auzit după explozie, relatează reporterul AFP în teren. Potrivit DPA, elicoptere survolau zona.

Deflagrația survine la câteva ore după arestarea liderilor și ai unor deputați ai Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), principalul partid pro-kurd al țării în cadrul unei anchete „antiteroriste” legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK, o formațiune politică declarată „teroristă” de către Ankara și de către aliații săi occidentali, a revendicat în ultimele luni mai multe atacuri cu bombă împotriva mai multor sedii ale poliției din diferite zone ale Turciei.

Sud-estul țării se confruntă cu lupte cotidiene între PKK și forțele de securitate după încetarea în vara anului 2015 a unui fragil acord de încetare a focului destinat să favorizeze procesul de pace pentru a pune capăt unui conflict care datează din 1984 și care s-a soldat cu peste 40.000 de morți până în prezent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.