Kim Jong-un cere asasinarea unor oficiali sud-coreeni

Share:

Președintele nord-coreean Kim Jong-un a cerut trupelor să asasineze înalte oficialități din guvernul și forțele armate din Coreea de Sud, a informat presa de stat, citată vineri de EFE.

Președintele nord-coreean Kim Jong-un, care a inspectat o unitate de operațiuni speciale a Armatei Populare, a dat asigurări că ‘luptătorii batalionului au misiunea fundamentală de a termina cu mizeria umană (…) care ocupă funcții importante în Chongwadae (reședința președintelui sud-coreean), cu guvernul-marionetă și cu armata’ Coreii de Sud, a menționat agenția oficială nord-coreeană KCNA într-un comunicat, conform Agerpres.

Președintele nord-coreean și-a exprimat ‘speranța și convingerea că luptătorii batalionului au misiunea importantă de a înjunghia în inimă dușmanii cu cuțite ascuțite și de a le rupe spatele’. Kim le-a dăruit puști și binocluri, declarându-se convins că ‘vor îndeplini cu succes misiunea lor onorabilă de luptă’.

În comunicatul difuzat de KCNA se menționează că acest batalion special ‘este o unitate de luptă căreia comandantul suprem îi atribuie o importanță specială și în care are deplină încredere’. De altfel, mass media nord-coreene au publicat numeroase fotografii de la vizita lui Kim, care a fost însoțit de câțiva dintre cei mai importanți reprezentanți ai regimului, precum vicemareșalul Hwang Pyong-so, considerat de experți drept ‘numărul 2’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.