Rectificare: TB nu blochează înființarea unei confederații patronale!
Președintele Tribunalului București, Laura Andrei, a trimis, pe adresa redacției noastre, un drept la replică ca urmare a articolului publicat pe site-ul cotidianul online Cronica Română, în ziua de 31 octombrie, și intitulat „Tribunalul București blochează înființarea unei confederații patronale?”. În condițiile în care președintele Tribunalului București a făcut cuvenitele clarificări, iar situația a reintrat în normalitate, prezentăm, integral, acest drept la replică, făcând, la rândul nostru, cuvenitele corectări a informațiilor publicate anterior.
Drept la Replică
„Ca urmare a articolului publicat pe site-ul https://cronicaromana.net în ziua de 31.10.2016, intitulat „Tribunalul Bucureşti blochează înfiinţarea unei confederaţii patronale?”, pentru corecta informare a opiniei publice, Tribunalul Bucureşti face următoarele precizări:
Dosarul nr. 35006/3/2016, cauză la care se face referire în cuprinsul articolului, cu stadiu procesual fond având ca obiect „acordare personalitate juridică – federaţie patronală” ce priveşte CONFEDERAŢIA PATRONALĂ”BUSINESS ROMÂNIA” a fost înregistrat şi repartizat aleatoriu la data de 22.09.2016 pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V-a Civilă, primind termen administrativ la data de 23.09.2016 pentru începerea procedurii prealabile. Termenul anterior indicat este stabilit pentru a se analiza dacă sunt îndeplinite sau nu cerinţele la care se referă dispoziţiile art.200 din Noul Cod de Procedură Civilă.
Prin rezoluţia preşedintelui completului de judecată s-au stabilit în sarcina petentei o serie de obligaţii.
La data de 10.10.2016 au fost îndeplinite de către CONFEDERAŢIA PATRONALĂ”BUSINESS ROMÂNIA” acele obligaţii puse în sarcina sa, fiind depuse la dosar documentele solicitate. Pe cale de consecinţă, prin rezoluţia preşedintelui completului de judecată s-a fixat termen de judecată la data de 02.12.2016,ora 08:30, termen preschimbat apoi la 11.11.2016.
Având în vedere aspectele enunţate anterior, subliniem faptul că în cauză nu a fost vorba de tergiversarea procesului, întreaga activitate realizându-se conform art. 200-201 din Codul de procedură civilă, cu modificările şi completările ulterioare.
Totodată, menţionăm că potrivit verificărilor efectuate în dosar a rezultat că în data de 27.10.2016, petenta a depus la dosar o cerere de eliberare a unui certificat de grefă, înscris eliberat la data de 01.11.2016 reprezentantului acesteia, care a semnat pentru primire.
Precizăm că solicitarea de eliberare a certificatului de grefă, la care se face referire în articolul de presă vizat, nu a fost prezentată Preşedintelui Tribunalului Bucureşti întrucât nu s-a recepţionat la nivelul Biroului de Informare şi Relaţii Publice sau la Cabinetul Preşedintelui Tribunalului Bucureşti, ci, în conformitate cu prevederile legale, cererea respectivă a fost depusă la Serviciul Registratură al secţiei pe rolul căreia se află cauza, fiind înregistrată în evidenţele Secţiei a V-a Civilă.
În consecinţă, nu se pune problema unor tergiversări sau întârzieri generate de activitatea Tribunalului Bucureşti, părţile fiind îndrumate să se conformeze noilor dispoziţii legale care reglementează procesul civil.
Având în vedere aspectele mai sus detaliate, vă adresăm rugămintea de a dispune corectarea în mod adecvat a informaţiilor cuprinse în articolului intitulat „Tribunalul Bucureşti blochează înfiinţarea unei confederaţii patronale?”, publicat pe site-ul https://cronicaromana.net în ziua de 31.10.2016”.
JUDECĂTOR LAURA ANDREI
PREŞEDINTELE TRIBUNALULUI BUCUREŞTI