Se extinde magistrala 5 de Metrou

0

Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor, aflată acum în execuţie, urmează să fie extinsă până la staţia de metrou Iancului, până în anul 2023, anunţă Metrorex care a publicat anunțul de intenție pentru angajarea de servicii specializate de proiectare şi asistenţă tehnică pentru Magistrala 5. Secțiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului.

Pe 1.11.2016, Metrorex a publicat un anunţ de intenţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene privind intenţia companiei de transport subteran de a demara, în perioada imediat următoare, o procedură de licitaţie deschisă ce va avea ca obiect angajarea de servicii specializate de proiectare şi asistenţă tehnică pentru Magistrala 5. Secțiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului.
Valoarea estimată a serviciilor specializate, ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire, este de 60.000.000 RON fara TVA.

Secțiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului face parte din proiectul Magistrala 5 de metrou: Râul Doamnei – Pantelimon, cuprins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov.

Proiectul este structurat astfel:
– Secțiunea 1 – Râul Doamnei – Eroilor, cu punerea în funcțiune în 2017.
– Secțiunea 2 – Eroilor – Piața Iancului, cu punerea în funcțiune în 2023.
– Secțiunea 3 – Piața Iancului – Pantelimon, cu punerea în funcțiune în 2028.
În ceea ce privește Secțiunea 2 – Eroilor – Piața Iancului, aceasta va fi structurată în 2 etape:
– Etapa 1 – întocmirea documentației de finanțare și proiectare, având ca termen de finalizare anul 2019.
– Etapa 2 – demararea procedurii de achiziție a lucrărilor (începând cu anul 2019) și execuția și finalizarea acestora (circa 60 luni), având ca termen anul 2023.
Secțiunea va avea 5 km și 6 stații respectiv Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Prin punerea în funcţiune a Secțiunii Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului aferente Magistralei 5 de metrou se estimează transportul a circa 100.000 călători/zi. Magistrala va avea legături cu reţeaua existentă de metrou, conexiunile cu celelalte magistrale realizându-se prin staţiile de corespondență Eroilor, Universitate şi Piaţa Iancului.
Proiectul contribuie la degrevarea transportului de suprafaţă atât public cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii și în același timp ajută la protecţia mediului înconjurător.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.