Festivalul de Film Românesc de la Madrid

Share:

Cele mai noi filme româneşti sunt proiectate în aceste zile la Madrid. Institutul Cultural Român a inaugurat a şaptea  ediţie a Festivalului de Film Românesc cu filmul „Orizont”. Până în 13 noiembrie, cinefilii spanioli vor avea ocazia să vadă 8 lungmetraje şi un documentar.

Zilele Filmului Românesc au devenit o tradiţie la Madrid datorită colaborării excelente dintre Filmoteca Spaniolă şi Institutul Cultural Român din capitala Spaniei.

„Orizont”, filmul lui Marian Crişan care aduce în prezent acţiunea romanului „Moara cu noroc”, a fost prima peliculă care a rulat pe ecran la Madrid.

La finalul proiecţiei, spectatorii au avut întrebări pentru regizorul Marian Crişan şi compozitorul Cristian Lolea.

Festivalul oferă, în acest an, pe ecranul cinematografului Cine Doré, şi alte filme noi, precum „Două lozuri”, „Dincolo de calea ferată”, „Cinema Mon Amour”, „Câini” şi „Sieranevada”.

Festivalul Zilele Filmului Românesc aduce la Madrid şi „Moara cu noroc”, pelicula realizată în 1955 de Victor Iliu şi nominalizată la Cannes doi ani mai târziu.

Filmele pot fi văzute până în 13 noiembrie la Madrid, unde proiecțiile sunt accesibile publicului larg la un cost de 2.50 euro biletul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.