Adrian Sitaru, două filme la Festivalul de la Torino

0

Regizorul Adrian Sitaru a fost selectat la Festivalul Internațional de la Torino (18 – 26 noiembrie) cu două lungmetraje – „Ilegitim” și „Fixeur”, informează un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Cele două filme vor rula în secțiunea „Festa Mobile” a evenimentului.

Totodată, regizorul Adrian Sitaru face parte și din juriul competiției oficiale a festivalului, alături de Don McKellar, Mariette Rissenbeek și Hadas Yaron.

„Fixeur” va avea premiera în cinematografele din România pe 27 ianuarie 2017.

Pelicula, cu un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu, spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își arate competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, montajul — Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, scenografia — Gina Călin, costume — Adina Bucur, producători Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu, coproducător Jean des Forets.

„Fixeur” este o producție 4 Proof Film (România) în co-producție cu Petit Film (Franța), realizată în asociere cu Domestic Film, DaKINO Production și Movie Production Entertainment.

„Ilegitim” a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, la începutul acestui an.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.