Daum s-a supărat pe suporteri și jurnaliști

Selecţionerul naţionalei de fotbal, Christoph Daum, s-a declarat surprins de faptul că în România lucrurile nu pot fi văzute niciodată în mod pozitiv.

Întrebat dacă a pregătit meciul cu Polonia astfel încât să evite situaţia ca publicul să devină critic la adresa echipei naţională, pentru că nu joacă spectaculos, Cristoph Daum s-a arătat surprins de atitudinea negativă a românilor, care pun mereu răul în față: „Este mereu surprinzător pentru mine că nu vedeți latura pozitivă mai întâi. Nu știu pentru ce puneți mereu în față ideile negative. Trebuie să ne gândim că suntem foarte puternici jucători și suporteri laolaltă. Suporterii pot spune, echipa asta chiar joacă pentru mine, luptă pentru mine.

În Germania, când urmează să avem un meci pe teren propriu spunem că trebuie să învingem, în Turcia la fel suporterii susțin echipa. În România se spune trebuie să fim foarte atenți, fanii sunt foarte critici. Eu cred că trebuie să avem încredere în viitor. Eu am încredere în fotbalul din această țară”.

Referitor la meciul în sine, Christoph Daum a spus: „Cred că acum avem șansa să ne dovedim calitățile în fața unei echipei de nivel înalt, avem șansa să putem arăta că putem concura la acest nivel. Am oferit echipei naționale a României toate informațiile necesare. Am purtat în ultimele zile foarte multe discuții individuale, dar au fost și multe discuții de grup. Sperăm ca acum toate aceste lucruri să se transpună în teren. Am avut și activități de team building pe care eu le consider esențiale în pregătire. Cred până la urmă că împreună cu suporterii români putem face ceva așteptat nu de foarte mulți oameni.

Trebuie să fim optimiști, deși știm foarte bine că polonezii au o valoare individuală foarte mare. L-am urmărit recent pe Robert Lewandowski, dar să știți că mai sunt și alți jucători care au un potențial foarte mare. Trebuie să ne creăm mai multe șanse de gol, să avem o bună mișcare în teren a jucătorilor atunci când ei nu sunt în posesia balonului, tocmai pentru a putea să avem în final multe șanse de gol”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.