Dragnea vrea să modifice Constituția

Share:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, că ar dori ca referendumul pentru modificarea Constituției, în sensul introducerii definirii familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, să aibă loc cel mai târziu în primăvara anului viitor.

Dragnea a menționat că susține ideea organizării unui referendum pentru definirea familiei în viitoarea Constituție. „Azi am avut o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru familie și repet ceea ce am spus și zilele trecute tot public — eu personal susțin această idee, de asemenea susțin să se organizeze referendumul și îl vreau să-l organizăm cel mai târziu în primăvara anului viitor.

Nu vreau să depășim primăvara anului viitor, poate aprilie dacă martie este prea devreme, depinde de vreme, pentru că trebuie să dăm răspuns la această întrebare extrem de serioasă — această temă riscă, dacă nu o tranșăm prin referendum, să producă răni adânci în societatea românească și ea trebuie tranșată. Nu am fost de acord, nici nu puteam procedural, ca să fim foarte corecți, nu aveam cum să organizăm alegerile parlamentare odată cu referendumul sau invers”, a declarat liderul PSD, la Digi 24.

Potrivit acestuia, nu se putea accepta organizarea simultană a referendumului cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, „pentru că amândouă acțiunile sunt foarte serioase”.

„Practic, la 11 decembrie România trebuie să aleagă calea pe care merge — austeritate sau dezvoltare și bunăstare. Iar în ceea ce privește acest referendum, tema este mult mai adâncă decât pare la prima vedere. Nu am semnat (n.r. petiția pentru modificarea Constituției), dar susțin acest lucru. Eu cred în asta, dar cum n-am vrut să amestec patimile din campanie cu această temă și era rău pentru amândouă temele, nu vreau nici acuma.

După alegeri o să-mi spun mult mai apăsat argumentele mele. Sunt valori în care cred. Discuția este mult mai profundă decât pare la prima vedere și nu este numai ‘da’ sau ‘nu’ pentru această temă. În momentul în care va începe discuția serioasă pentru pregătirea referendumului, să vedeți cât de largă este discuția și de fapt ce pachet de teme generează aceasta. Dezbaterea va fi foarte serioasă, nu știe nimeni ce va ieși. Eu sper să iasă varianta în care cred eu”, a mai spus președintele PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.