Grup de suspecți în cazul morții fiului ofițerului SRI din Iași

Share:

Procurorii ieşeni care se ocupă de cazul tânărului de 18 ani, fiu al unui ofiţer SRI, găsit mort, vineri seara, spun că nu există semne că uşa apartamentului ar fi fost forţată şi că au deja un cerc de suspecţi.

„Nu a fost forţată uşa şi nu au fost luate bunuri personale din casă”, a declarat luni Carmina Pascal, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Anchetatorii au confirmat, la trei zile de la producererea crimei, că arma cu care a fost ucis fiul ofiţerului SRI nu îi aparţinea. Mai mult, procurorii spun că au identificat sursa cuţitului, dar au refuzat să facă alte precizări.

„Există deja un cerc de suspecţi, la acest moment se analizează informaţiile culese de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Iaşi, informaţii culese din bloc şi din imaginile de pe camerele de supraveghere video care au fost preluate de pe traseul făcut de tânăr vineri dimineaţă”, a mai spus Carmina Pascal.

Anchetatorii au stabilit, după ce au verificat camerele de supraveghere din oraş, că vineri băiatul de 18 ani a plecat de acasă spre Piaţa Unirii, aşa cum făcea în fiecare dimineaţă, pentru a merge la şcoală. Însă în loc să ia un tramvai spre Copou, acolo unde este liceul la care învaţă, tânărul a luat un mijloc de transport în comun înapoi spre casă.

Necropsia a arătat că băiatul avea o singură leziune în spate, o plagă tăiată, provocată prin lovitura unui cuţit.

Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, acolo unde învăţa tânărul, este doliu.

„Simţim un gol imens în sufletele noastre. Sabin Şerban a fost un elev cu rezultate foarte bune la toate disciplinele de studiu. Un coleg de excepţie pentru ceilalţi. Empatiza întotdeauna cu orice situaţie în care se afla cineva din jurul său. Nu lipsea de la ore. Vineri a lipsit. Chiar ne-am sesizat imediat şi au fost profesori care au întrebat în clasă dacă s-a întâmplat ceva cu el. Ne-am gândit că poate are o problemă de sănătate şi când am început demersurile pentru a lua legătura cu familia să vedem despre ce e vorba am aflat ce s-a întâmplat”, a declarat prof. Adina Romanescu, director adjunct.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.