Tupeu: Liberalii se plâng că nu au bani pentru campanie!

0

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a afirmat, într-un interviu acordat News.ro, că partidul stă ”prost” cu banii de campanie, unul dintre motive fiind faptul că Autoritatea Electorală Permanentă nu a returnat încă banii cheltuiţi la alegerile locale, probabil din lipsa de experienţă privind aplicarea noii legislaţii privind finanţarea partidelor.

Întrebată cum stă PNL din punct de vedere financiar pentru campania de la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu a răspuns: ”Prost”.

Ea a apreciat că returnarea către partide a banilor cheltuiţi anterior se face cu dificultate în condiţiile în care cheltuielile partidelor se fac după noi reguli.

”E destul de prost că s-au mişcat lucrurile greu şi probabil că lucrul acesta se întâmplă din pricina legislaţiei noi, lipsa de experienţă în materie de control pe campania electorală, însă este şi o parte bună. A doua oară învăţăm mai repede şi probabil se vor mişca mult mai eficace organismele acestea care evaluează cum s-au cheltuit banii în campanie. Evident că bugetul este unul important pentru că partidele politice nu îşi fac campanie cu aer, îşi fac campanie cu bani. Ce este esenţial, pe această legislaţie şi, în general, într-o campanie electorală, este să îţi faci campanie cu bani legal obţinuţi, ceea ce se şi întâmplă în PNL”, a declarat Gorghiu.

Preşedintele PNL a precizat că partidul are o campanie descentralizată în care fiecare filială îşi face singură bugetul de campanie. ”Campania este descentralizată, fiecare organizaţie judeţeană îşi stabileşte un buget. La nivel naţional, da, au fost donaţii, sponsorizări făcute şi probabil că vor fi în continuare. Sper să se gândească oamenii şi la noi, pentru că repet, o campanie este costisitoare, nu foarte costisitoare sau nu ca înainte, pentru că legea îţi impune un plafon pe care îl poţi recupera ulterior din partea statului, însă, da, sunt rigori şi de natură financiară”, a mai spus Gorghiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.