Românii își planifică vacanța de iarnă cu trei luni înainte

0

Majoritatea românilor își planifică vacanța de iarnă cu două, trei luni înainte, unii chiar cu o jumătate de an înainte dacă aceasta implică o deplasare în străinatate pe o durată de cel puțin o săptămână, pentru a profita de prețuri mai mici, a declarat duminică, pentru Agerpres, Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic.

„Românii au învățat că pot profita cât mai mult de promoțiile și ofertele de tip early booking și, implicit, de a obține cel mai bun preț pentru sejur. Apreciez că nu vor fi mulți cei care așteaptă târgul de turism de la București pentru a rezerva vacanța de iarnă, mai ales că anul acesta târgul se va desfășura foarte târziu. Probabil că la târgul de turism, românii vor fi interesați de agențiile care vor vinde pachete pentru vara anului 2017”, spune Răzvan Pascu.

Acesta apreciază că românii sunt obișnuiți să petreacă sărbătoarea de Crăciun în familie, acasă sau la o pensiune dintr-o stațiune montană, dintre care preferate sunt cele de pe Valea Prahovei, Bran-Moieciu, Bucovina sau Maramureș.

„Dintre cei care aleg să plece din țară înainte de Crăciun, majoritatea aleg vacanțe destinate exclusiv târgurilor de iarnă, unde pot să socializeze la un pahar de vin fiert în aer liber, să se bucure de atmosfera festivă și, eventual, să testeze pârtiile de schi din zonă. Cele mai frecventate târguri de acest gen sunt în Praga, Viena, Budapesta, precum și în orașele germane München, Nürnberg și Rothenburg”, spune Răzvan Pascu.

În ceea ce privește vacanțele de Revelion, lucrurile se schimbă, destinațiile europene fiind uneori înlocuite cu cele intercontinentale, cum ar fi Dubai, Thailanda, Mauritius, Maldive, Republica Dominicană sau Bali.

„Este normal să fie așa pentru că românii nu asociază neapărat Revelionul cu zăpada și atmosfera de familie, cum se întâmplă cu Crăciunul, ci cu relaxarea și destinderea, iar destinațiile exotice sunt foarte potrivite pentru asta și prețurile au scăzut față de anii trecuți. În plus, apar tot mai multe destinații la ofertă”, apreciază Răzvan Pascu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.