Scandal uriaș pe marca DOMO

0

Firma Sacarac Establishment, înregistrată în Lichtenstein, care deține marca DOMO și numele domeniului DOMO.ro, a început operațiunile legale împotriva retailerul online CEL.ro, argumentând, prin intermediul avocaților, că acesta i-ar fi folosit nelegal numele de domeniu și ar fi încercat înregistrarea în mod abuziv a mărcii DOMO la OSIM.

„Începând cu luna iulie a acestui an, clienții online ai DOMO au fost induși în eroare de o practică ilegală a companiei deținătoare a CEL.ro. Astfel, persoanele care au încercat accesarea magazinului din Google, după o simplă căutare a cuvântului «domo», utilizând acest motor de căutare, erau redirectionați de fapt catre site-ul CEL.ro, acesta fiind primul rezultat generat de acest motor de cautare, printr-un link sponsorizat care conținea expresia «domo.ro»”, se arată într-un comunicat al casei de avocatură Cunescu, Balaciu și Asociații, care reprezintă Sacarac Establishment.

Sursa citată susține că această conduită a continuat pe parcursul mai multor luni, folosindu-se în mod nelegal numele de domeniu DOMO.ro. Numele de domeniu ar fi fost utilizat nelegal prin includerea acestuia atât în linkul paginii web http://www.cel.ro/domo, cât și în conținutul acesteia sub forma unui hyperlink care trimite la rândul său la aceeași pagină web a CEL.ro.

„Pe lângă această practică, tot în luna iulie, compania deținătoare CEL.ro a înaintat o cerere către OSIM pentru a înregistra în mod abuziv marca DOMO, în condițiile în care dreptul de utilizare aparține altei companii. Ca urmare a acestei situații, am demarat, în numele titluarului numelui de domeniu, operațiunile legale pentru recuperarea prejudiciului în cazul acțiunilor reprezentanților CEL.ro împotriva DOMO.ro, în spațiul online, dar și în cazul încercării de preluare a mărcii la OSIM”, declară Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu și Asociații. Detalii, pe profit.ro. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.