Băsescu îl va da în judecată pe Dodon

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, la Braşov, că îl va da în judecată pe noul preşedinte al Rep. Moldova, Igor Dodon, dacă îi va retrage cetăţenia moldovenească.

Băsescu a participat, marţi, la ceremonia de comemorare a evenimentelor din 15 noiembrie 1987 din Braşov, iar la finalul manifestărilor a fost întrebat de jurnalişti dacă se teme că noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, îi va retrage cetăţenia moldovenească.

„Nu mi-e teamă. O să-l dau în judecată (pe Dodon – n.r.). Păi Dodon a pierdut deja cu mine la Curtea Constituţională“, a răspuns fostul preşedinte, potrivit Mediafax.

Întrebat apoi dacă Dodon merita să fie ales preşedinte al Republicii Moldova, Băsescu a răspuns: „Ce hotărăşte un popor, aia merită. Aia merită şi poporul şi cel ales. Nu putem spune că nu merita, dar a fost ales. Eu am susţinut-o pe Maia Sandu şi îmi pare rău că n-a câştigat“.

Fostul şef al statului a mers la Braşov cu trenul, însă se va întoarce la Bucureşti cu maşina. Pe parcursul zilei, Băsescu va participa la lansarea candidaţilor PMP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.