Două milioane de români suferă de diabet

Diabetul zaharat este una dintre amenințările majore, pe plan global, la adresa sănătății populaționale, prevalența în creștere și complicațiile asociate generând provocări importante, atât din punct de vedere medical, cât și economic și social. În prezent, 415 milioane de oameni suferă de diabet, iar alte 225 de milioane de cazuri se estimează că vor apărea în următorii 25 de ani, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF).

Prevalența ridicată a diabetului zaharat este o importantă problemă de sănătate și în România. 11.6% dintre adulții din țara noastră au diabet, prevalența bolii fiind cu aproximativ 27% mai mare față de media de la nivel European – 9.1%. Totuși, dintre cele aproape 2 milioane de adulți care suferă de diabet, numărul celor diagnosticați este mult mai scăzut, atrag atenția specialiștii

De aceea, dacă sunt observate simptomele specifice: sete puternică, urinări frecvente, oboseală accentuată, lipsa energiei, senzație de foame continuă, vedere încețoșată, scădere bruscă în greutate, ar trebuie consultat un specialist! Depistarea precoce a diabetului zaharat este cheia pentru un control eficient al afecțiunii, care să asigure o calitate a vieții cât mai bună pentru persoanele cu diabet. În lipsa unei îngrijiri corespunzătoare, care să țină afecțiunea sub control, riscul de instalare a unor complicații grave, dizabilitante sau care pot cauza chiar moarte prematură este mult mai ridicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.