Trump anunță numirile din viitoarea sa administrație

0

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat deja primele două numiri în viitoarea sa administrație: șeful personalului Casei Albe va fi Reince Priebus, liderul Comitetului Național al Partidului Republican, iar strategul-șef și principalul consilier al președintelui va fi Stephen Bannon, fost manager al site-ului de internet Breitbart News, de orientare conservatoare. Alegerea lui Bannon a fost criticată de adversarii lui Trump din Partidul Democrat, din cauza mesajelor rasiste promovate pe internet.

Iată care sunt posibilii titulari ai altor posturi importante la Washington, potrivit agenției Reuters.

Secretar de stat ar putea fi numit Bob Corker, senator de Tennesse, președinte al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului; sau John Bolton, fost ambasador la ONU sub președintele George W. Bush; sau Newt Gingrich, fost președinte al Camerei Reprezentanților; sau Zalmay Kalizad, fost ambasador în Irak.

Secretar al Trezoreriei (ministru de finanțe): Steven Mnuchin, fost manager la Goldman Sachs și șeful finanțelor de campaniei ale lui Trump; congresmanul republican de Texas Jeb Hensarling, președinte al Comitetului pentru Finanțe al Camerei Reprezentanților; Jamie Dimon, director general la JPMorgan Chase; sau Tom Barrack, fondator și președinte al Colony Capital.

Secretar al Apărării: general-locotenent Michael Flynn, fost director al CIA (Central Intelligence Agency, serviciul de informații externe al SUA); Stephen Hadley, fost consilier național pentru securitate al președintelui George W. Bush; fostul senator republican de Arizona Jon Kyl; senatorul republican de Alabama Jeff Sessions, membru al Comitetului pentru Serviciile Militare al Senatului; senatoarea de New Hampshire Kelly Ayotte, aflată la sfârșit de mandat, membră a aceluiași comitet; congresmanul de California Duncan Hunter, membru al comitetului similar din Camera Reprezentanților; sau fostul senator de Missouri Jim Talent, de asemenea fost membru al Comitetului pentru Serviciile Militare.

Procuror general (post cu atribuții de ministru al justiției): Rudy Giuliani, fost primar al New Yorkului; Jeff Sessions, menționat și pentru postul de la Pentagon; Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey; Pam Bondi, procuror general al statului Florida; sau Trey Gowdy, congresman din Carolina de Sud, care a condus comitetul de anchetă al Camerei asupra atacurilor asupra misiunii americane de la Benghazi (Libia) din 2012, în timpul mandatului de secretar de stat Hillary Clinton.

Ministru pentru securitate națională: Michael McCaul, congresman de Texas, președinte al Comitetului pentru Securitate Națională al Camerei Reprezentanților; șeriful David Clarke din districtul Milwaukee, statul Wisconsin, un suporter înflăcărat al lui Trump; sau șeriful octogenar Joe Arpaio din districtul Maricopa, statul Arizona, aflat la sfârșit de mandat, binecunoscut și el publicului american ca susținător al campaniei viitorului președinte.

Posibili directori ai celui mai cunoscut serviciu de spionaj american, CIA (Central Intelligence Agency) sunt generalul Flynn, fostul congresman Mike Rogers din Michigan, care a condus Comitetul pentru Informații al Camerei, sau fostul congresman Pete Hoekstra, tot din Michigan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.