Ciprian Pahonțu, la reuniunea de la Bratislava a directorilor autorităților forestiere din UE

Share:

Directorii generali ai autorităților forestiere din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit la Bratislava pentru a stabili următorii pași în implementarea Strategiei Forestiere UE, elaborarea unui cadru juridic pentru pădurile din Europa, a planului de acțiune privind aplicarea legislației, administrarea și schimburile comerciale în domeniul forestier. Evenimentul a avut loc cadrul acțiunilor lansate de președinția slovacă a Uniunii Europene.

România a fost reprezentată la reuniunea de la Bratislava de Ciprian Dragoș Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și de Mihai Enescu din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, informează Biroul de presă al RNP-Romsilva.

La finalul reuniunii, găzduită de Slovacia, între 7 și 9 noiembrie, participanții au adoptat ”Declarația de la Bratislava în domeniul Forestier”, care subliniază importanța și rolul vital al pădurilor și economiei  forestiere în tranziția Uniunii Europene spre bioeconomie.

Documentul adoptat de reprezentanții autorităților forestiere din Uniunea Europeană pune accentul pe dezvoltarea durabilă a pădurilor europene, atenuarea schimbărilor climatice, furnizarea de bunuri și servicii multiple în domeniul forestier, combaterea poluării aerului și a apelor, prevenirea eroziunii solului, combaterea deșertificării, protecția biodiversității și asigurarea de biomasă.

”Documentul adoptat la Bratislava asigură un impuls pentru îndeplinirea Strategiei Forestiere Europene și mă bucur că România a fost parte în elaborarea acestui document esențial pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor europene” a declarat Ciprian Dragoș Pahonțu, director general al Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează aproape jumătate din pădurile României, fond forestier de stat, și mai asigură servicii silvice, pe baze contractuale, pentru încă un milion de hectare de păduri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.