Val de concedieri la Poșta Română

Share:

Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ, și nu cel operațional, iar angajații afectați de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii, a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, Compania Națională ‘Poșta Română’ (CNPR).

Potrivit operatorului poștal național, procesul de disponibilizare a fost agreat cu reprezentanții sindicatului și se va derula conform prevederilor legale, respectiv Codul Muncii și Contractul Colectiv de Muncă 2008 — 2018, informează Agerpres.

„Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ și nu cel operațional, iar angajații afectați de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii. Această decizie a rezultat în urma unei analize interne care a demonstrat că aparatul administrativ este supradimensionat în raport cu volumul și specificul activității companiei. Acest proces se înscrie în ciclul de viață firesc al unei companii care își diversifică, în mod continuu, portofoliul de servicii, urmând trendul pieței. Aceste disponibilizări sunt agreate împreună cu partenerul de dialog social și se vor face conform prevederilor legale (respectiv Codul Muncii și Contractul Colectiv de Muncă 2008-2018). Pe măsură ce noi direcții de activitate vor prinde contur pentru Poșta Română (servicii financiare, de asigurare, telecom), care vor genera venituri consistente, conform strategiei de dezvoltare a companiei, vom coopta în echipa noastră personal cu expertiză în noile domenii de dezvoltare ale companiei, în funcție de necesitățile identificate”, notează sursa citată.

Reprezentanții Poștei Române precizează, totodată, că „disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua în lunile următoare constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, într-o companie gigant, cu 26.000 de angajați, în care aproximativ 1.500 de oameni părăsesc în mod natural compania, anual”.

Precizările CNPR vin după ce, recent, în mass-media au apărut informații, conform cărora Poșta Română ar avea în plan desființarea unui număr de 343 de posturi și concedierea colectivă a 296 de angajați, în luna februarie a anului viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.