Familia Regală a României, celebrată la Gaudeamus

0

Familia Regală a României a fost celebrată în prima zi de Gaudeamus, miercuri, cu o triplă lansare dedicată monarhiei române, eveniment la finalul căruia principele Radu a acordat autografe.

Curtea Veche a prezentat volumele „Ana Regina. Acasă pentru totdeauna”, coordonat de Alexandru Muraru, „Mihai I al României”, un volum pentru tineri, semnat de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, și Calendarul Regal 2017 — o colecție de fotografii ce îl surprinde pe regele Mihai în diverse perioade ale vieții.

Directorul general al Editurii Curtea Veche, Iren Arsene, a vorbit despre fiecare nouă apariție editorială dedicată Familiei Regale și a subliniat, oprindu-se la volumul „Ana Regina. Acasă pentru totdeauna”, că acesta a unit peste 40 de autori prin „acea emoție puternică” de la începutul lunii august, când a fost anunțată moartea reginei. „Poate atunci pe toate canalele de televiziune nu puteam să auzim toate vocile care o omagiau pe regina noastră care n-a domnit dar care a influențat foarte mult societatea ca și cum ar fi făcut-o”, a adăugat Iren Arsene.

Volumul „Ana Regina. Acasă pentru totdeauna” este editat cu sprijinul AGERPRES și cuprinde fotografii din arhiva Agenției Naționale de Presă.

„Această carte este un cadou pe care noi îl facem într-un fel Majestății Sale (…) și ea spune de fapt 46 de povestiri. 46 de istorici, politologi, profesori, oameni de litere, critici de teatru, scriitori, chiar magistrați, fiecare dintre ei așterne un text despre Majestatea Sa Regina Ana. Textele nu au fost anunțate, nu au fost programate înainte, ele au fost scrise în acele zile de după 1 august, după ce Regina a trecut la cele veșnice și vorbesc toate de această personalitate atât de copleșitoare”, a afirmat Alexandru Muraru, editorul volumului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.