Băsescu va merge la Chișinău

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu va merge săptămâna viitoare în Republica Moldova, în prima sa vizită după ce a obţinut cetăţenia acestei ţări, a anunţat candidatul PMP la funcţia de deputat de diaspora Constantin Codreanu, într-o conferinţă de presă organizată la Chişinău.

Potrivit politicianului, Băsescu are programată o întâlnire cu populaţia la  Filarmonica Naţională, pe 26 noiembrie, începând cu ora 11:00. Iniţial, evenimentul urma să aibă loc la Palatul Republicii, dar administraţia a refuzat pentru că în aceeaşi zi ar putea avea loc învestirea noului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit news.ro.

„Traian Băsescu vine la Chişinău. Sunt curios să văd, dle Dodon, cum îl veţi întâmpina. Tot cu proteste aşa cum o faceţi de obicei? Iniţial negociam cu cei de la Palatul Republicii să organizăm evenimentul acolo. Dar, ulterior, am fost contactaţi de cei de la Cancelaria de stat care ne-au spus că nu pot să ne ofere sala până pe 1 decembrie pentru că în această perioadă s-ar putea să aibă loc învestirea în funcţie a noului preşedinte”, a declarat Codreanu.

Anterior, într-un interviu acordat Agora.md, Codreanu a declarat că administratorii unei săli de evenimente din Chişinău au refuzat în ultimul moment să semneze un contract de închiriere a localului pentru vizita fostului preşedinte român.

„Au fost contactaţi de sus şi li s-a cerut să anuleze orice înţelegere privind desfăşurarea acestei întâlniri”, susţine candidatul pentru Diaspora al Partidului Mişcarea Populară la alegerile parlamentare din România.

„Atunci când am încercat identificarea unui local, un loc în care să-l aducem pe Trăian Băsescu şi pe cei care îl susţin, pentru că sunt un număr enorm de mare de cetăţeni ai RM care îl susţin, am avut parte de impedimente şi eram aproape de semnarea unui contract de închiriere a locului în care să se desfăşoare acţiunea, ca a doua zi să ni se spună că oamenii respectivi au fost contactaţi de sus şi li s-a cerut să anuleze orice înţelegere privind desfăşurarea acestei întâlniri”, a adăugat el.

În 3 noiembrie, Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria, a depus, jurământul ca cetăţean moldovean, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.