James Clapper, șeful spionajului american, a demisionat!

Şeful comunităţii de informaţii a Statelor Unite, James Clapper, şi-a anunţat demisia. El a lansat şi un ultim avertisment: Rusia are intenţia de a-şi consolida baza militară de la Tartus şi de a-şi extinde prezenţa în Siria.

Clapper a anunţat de luni de zile că vrea să-şi părăsească funcţia după ce preşedintele Obama îşi va încheia mandatul, în ianuarie.

În vârstă de 75 de ani, James Clapper şi-a început cariera ca ofiţer de aviaţie. A servit în armată şi în serviciile de informaţii şase decenii. În ultimii şase ani a condus comunitatea de informaţii a Statelor Unite. În ultima audiere în faţa comisiei speciale a Congresului, Clapper a vorbit din nou despre problemele pe care le pune Rusia.

„Nu anticipez o schimbare semnificativă în comportamentul Rusiei. M-am gândit mult timp înainte de a face această afirmaţie. Am aşteptat până am avut suficiente dovezi, din diverse surse de informaţii”, a declarat James Clapper, şeful comunităţii de informaţii.

James Clapper a avertizat în privinţa atacurilor cibernetice şi a creşterii capacităţilor de culegere de informaţii a ruşilor. În timpul campaniei electorale, Clapper a susţinut acuzaţiile candidatei democrate şi avertismentele ei în privinţa Rusiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.