Noua clădire a SJU Deva, gata la finele lui noiembrie

0

Noua clădire a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva va putea fi recepționată la sfârșitul lunii noiembrie, constructorul angajându-se vineri, în fața conducerii Consiliului Județean (CJ) Hunedoara și a medicilor din spital, că va finaliza toate lucrările necesare până pe data de 28 noiembrie.

Noul sediu de șapte etaje se va adăuga spațiilor actuale ale spitalului și va găzdui, printre altele, secția de chirurgie cu cinci săli de operații, o secție de oftalmologie, maternitate, ORL, ATI, informează Agerpres.

„Recepția lucrărilor la clădirea nouă va fi făcută pe 28 noiembrie. Vă rog ca în comisia de recepție a lucrărilor să fie cooptați oameni care se pricep la construcții”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, în cadrul unei ședințe de lucru pe care a avut-o la sediul spitalului din Deva.

În context, vicepreședintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a afirmat că dotările cu mobilier și echipamente medicale ale secțiilor din aripa nouă a spitalului vor fi terminate în aproximativ cinci luni de zile.

„Spitalul este, de departe, la un nivel european în ceea ce privește dotările existente. Va fi la fel și după ce va fi mobilat”, a precizat Bobora.

Constructorii au precizat că instalațiile realizate sunt dintre cele mai moderne, începând cu cele de filtrare și sterilizare a aerului, până la sistemele adoptate pentru încălzirea și sterilizarea apei.

„Clădirea se află acum la stadiul efectuării curățeniei. S-au făcut ultimele reglaje pe instalațiile sanitare, pe instalațiile electrice și pe cele speciale, de semnalizare. De aici mai trebuie să se facă echiparea cu mobilier”, a explicat arhitectul Dumitru Armășescu, coordonatorul lucrărilor.

Noua aripă a spitalului județean din Deva a fost gândită pentru a corespunde criteriilor europene de acreditare, astfel că au fost respectate mai multe normative ce țin de spațiu, distanța între paturi sau circuitele medicale.

„Aripa nouă a spitalului poate fi considerată ca un spital nou, pentru că a fost construită de jos. Aici se vor regăsi secțiile chirurgicale, inclusiv blocul operator și ATI. Aceasta a fost strategia, ca toate secțiile chirurgicale să fie la un loc pentru accesul mai ușor pentru pacienți și pentru o supraveghere mai atentă. Sunt cinci săli de operații și alte trei săli care se regăsesc la etaje diferite pentru oftalmologie, cezariene și ORL”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, dr. Ioan Demeter.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.