„Abulele”, câștigător al Festivalului de Film KINOdiseea

0

Filmul israelian „Abulele” a primit, sâmbătă, premiul pentru cel mai bun lungmetraj la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Film pentru Copii KINOdiseea, în cadrul unei gale desfășurate la CinemaPro.

Distincția i-a fost înmânată lui Codrin Tofan, ofițer diplomație publică de la Ambasada Statului Israel la București, informează Agerpres.

„Mă bucură că a plăcut filmul și o să transmit echipei, odată cu premiul fizic și premiul emoțional din partea publicului, împreună cu felicitările voastre. De asemenea doresc să vă mulțumesc din partea lor și doresc să mulțumesc din partea ambasadei atât organizatorilor, cât și publicului, pentru că promovează și publicul îndrăgește cinematografia israeliană și nu aș putea fi mai mândru de atât”, a spus Codrin Tofan la primirea premiului.

Directorul festivalului, Daniel Mitulescu, a afirmat că „marea provocare a festivalului” este în fiecare an schimbarea de generații.

„Marea provocare a festivalului este, de fiecare dată, schimbarea aceasta de generații, deoarece copii cresc și în fiecare an, cumva, o luăm de la început. Schimbarea, anul acesta, a fost faptul că am avut categoria adolescenți, un public foarte pretențios și un public, în același timp, foarte prețios pentru arta cinematografică, pentru mersul la cinema. Marile festivaluri din lume și festivalurile pentru publicul tânăr consideră asta o provocare, și fiecare gândește cum să facă să aducă adolescenți la film. Pentru o primă ediție noi credem că a fost destul de bine, ei au primit foarte bine filmele, am avut un juriu de adolescenți cărora le-a fost destul de greu să ia o decizie”, a declarat, sâmbătă, Daniel Mitulescu.

El a spus că, la final, după 11 zile de festival, are încredere că bilanțul este pozitiv.

Juriul secțiunii KINOdiseea Youth, compus din actrița Maria Dinulescu, regizorul Alexandru Mavrodineanu și jurnalista Oana Cuzino, au oferit premiul Best youth film award ex-aequo filmelor „My name is Emily” și „Sing Street”.

Premiul Discovery Award a fost câștigat de filmul „La drum cu tata” în regia Ancăi Miruna Lăzărescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.