Cutremur cumplit în Japonia

Un seism cu magnitudine de 7,3 s-a produs marţi dimineaţă în Japonia, în prefectura Fukushima. A fost emisă o alertă de tsunami de până la 3 metri înălţime, însă valurile provocate de unda seismică nu au depăşit 1,4 metri.

Atenționarea de risc de tsunami a fost ridicată marți la prânz în toate zonele avute în vedere de pe coasta de est a Japoniei, la șapte ore după cutremurul violent din zona Fukushima.

 Un val cu înălţimea de 60 de centimetri a lovit zona Onahama / Fukushima, iar un tsunami de 90 de centimetri a fost semnalat în localitatea Soma, în zona centru-est a Japoniei. Potrivit agenţiei Kyodo, un tsunami de 1,4 metri a lovit ţărmul nipon în zona Sendai.

Regiunea afectată este cea în care în anul 2011 s-a produs un cutremur de 9,1 grade urmat de valuri tsunami devastatoare, calamităţi soldate cu 15.900 de morţi.

Autorităţile au transmis că nu există risc de scurgeri radioactive la centrala atomoelectrică de la Fukushima. Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la o rafinărie din zona Iwaki (Fukushima).

Seismul a lovit coastele Fukushimei, iar autorităţile au declarat ulterior o alertă de tsunami de până la trei metri înlţime.

Agenţia Meteorologică Japoneză a informat că seismul s-a produs în jurul orei 06:00, la o adâncime de 10 km.

Deocamdată, nu s-au raportat pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale.

Prefectura Fukushima sae află la nord de Tokyo şi este locul unde se ală centrala nucleară din cadrul uzinei Dai-ichi, ce a fost distrusă în 2011, după un seism apocaliptic, cu magnitudine de peste 8 şi  un tsunami uriaş care a invadat uscatul şi a distrus locuinţele din zona afectată, precum şi portul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.