Iresponsabilitate criminală la Școala 310 din Capitală

39

 La școala Regele Mihai I din sectorul 6 directoarea Florica Popa ține extinctoarele încuiate în arhivă! Problema a fost semnalată în repetate rânduri de catre profesori și părinți. Mai mult, luni, 21.11.2016, președintele Asociației de Părinți din Școala Gimnazială Regele Mihai I a fost în audiență la doamna directoare Florica Popa și i-a semnalat din nou această problemă.

Directoarea s-a angajat că va remedia situația și va pune de urgență extinctoarele pe holuri. Problema nu s-a rezolvat și, iată, la doar un an de la tragedia de la clubul Colectiv încă avem situații în care iresponsabilitatea și neglijența creează cadrul perfect pentru noi posibile catastrofe. În școală învață sute de copii. Accesul la extinctoare este blocat întrucât singura care are cheia de la sala în care sunt încuiate este tocmai directoarea. Firește, un incendiu poate avea loc în week-end sau noaptea, când directoarea nu este în școală. Ne întrebăm, firește, dacă tragedia de la Colectiv nu a fost suficientă pentru a trezi conștiința factorilor de decizie, în acest caz directoarea Florica Popa, ce anume ar putea-o face? S-a filmat în data de 22.11.2016 pe holurile școlii pentru a se vedea clar că nu există extinctoare. Considerăm că este necesar să aducem la cunoștința publicului larg aceste fapte întrucât la sesizarea anterioară a Inpectoratului pentru Situații de Urgență scenariul este de tipul următor: se promite punerea extinctoarelor la locul lor la control și apoi ele rămân în continuare încuiate în arhivă.

Maria Cernat, membră în Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale Regele Mihai I

Citește și
39 Comentarii
 1. Marian Mihai Prodea spune

  Incendiu astazi 25.11.2016 in mintea asa-zisului presedinte al asociatiei de parinti de la Scoala Gimnaziala 310. Nu ar fi fost incendiu daca postul de director al scolii ar fi fost castigat de catre favorita sa Cernat Ionela. Dar, ghinion, un om pregatit si competent cum este doamna Florica Popa a devenit in urma examenului organizat de catre Ministerul Educatiei, directorul general al acestei scoli. Presedintele asociatiei este suspectat de mai multa lume ca este ruda cu Cernat Ionela care a picat concursul de director. Doamna „jurnalista” Maria Cernat, sotia presedintelui asociatiei, autoarea articolului denigrator se lauda ca l- a avut ca indrumator de doctorat pe actualul ministru al educatiei si ca are intrare mereu la el. Din anumite surse cred ca a fost si in audienta la ministru pentru a cere demiterea directoarei Florica Popa care a castigat prin concurs acest post, sustinand in acest sens si un memoriu adresat ministrului de catre adjuncta Cernat. Daca aceste lucruri vi se par in regula, eu va spun ca ele sunt frapante, autoarea articolului avand veleitati politice evidente in spatiul public de dreapta. Acesti doi indivizi, impreuna cu Cernat au manipulat atat opinia publica cat si parintii in detrimentul unui om onest si profesionist. Sunt convins ca domnul presedinte al unei parti mici al Asociatiei de parinti ar fi un foarte slab angajat in cadrul ISU, dar, daca tine neaparat, il anunt si pe aceasta cale ca se vor scoate niste posturi la concurs, insa, cu certitudine va pica examenul.Domnul Presedinte „Extingtor” nu reprezinta decat interesele unor parinti de la o anumita clasa a carei invatatoare Grama este si invatatoare si bibliotecara si caratista. Daca este nervoasa si agitata si instiga se poate calma prin meditatii la Budha cel suprem. Nu mai punem faptul ca tine si ore de carate (deci activitate comerciala la scoala vecina nr.174). Grupul parintilor fondat de catre Guru Cernat este unul netransparent, iresponsabil si periculos.Pacat ca din acest grup fac parte si profesori de la licee respectabile (gen Codruta) din sectorul 6, carora le spun sa le fie rusine si iata de ce:
  http://prntscr.com/dbs58c
  http://prntscr.com/dbs6po

  1. Andreea spune

   Stimate domn, e o adevarata „La piovra= Caractita= teoria conspiratiei=ar trebui sa va apucati sa scrieti un roman politist= aveti talent de politician in plina campanie electorala” ce scrieti dvs aici!

   Va rog sa ma scuzati ca sunt ironica . Dar nu pot domnule sa ma abtin, caci ne insultati inteligenta mie si tuturor celorlalti parinti interesati ca toata aceasta nebunie sa ia sfarsit! Am vazut-o si auzit-o cu ochii si urechile mele pe doamna Florica ridicand tonul (ca sa nu zic tipat….) la noi parintii intr-un mod care te face sa te zbarlesti la propriu!

   O sa spuneti ca are motive sa faca asta, dar stiti ce? Nu ne intereseaza! Un manager si un leader ADEVARAT isi atrage oamenii de partea sa, ii inspira, ii face sa isi doreasca sa lucreze cu si pentru el, ii motiveaza sa fie mai buni, le gaseste punctele forte si ii ajuta sa isi depaseasca neajunsurile.

   Imi pare rau sa constat ca in anul 2016, la conducerea unei scoli cu 600 de copiii, calitatile enumerate mai sus par asa…un fel de film SF!

   Sunt lupte de putere in scoala?
   Sunt conflicte intre cadrele didactice?
   Exista sau nu curatenie in scoala?
   Curge sau nu apa in sala de sport?
   Orarul este sau nu definitivat?
   Exista sau nu extinctoare?

   Din functia dansei trebuie sa aiba abilitatea si capacitatea de a le gestiona. Este chiar RESPONSABILA de toate astea.. 100%.

   Sa se intrebe in primul rand ce anume din ceea ce a facut sau nu a facut de cand este in aceasta scoala a adus la situatia de azi. Sa nu incerce sa caute in continuu vinovati in alte persoane.

   Caci ” cu multa putere, vine si multa responsabilitate!”…

 2. Constantin spune

  Revin cu fotografii pentru a prezenta rauvoitorilor adevarul. Prea rai si prea inversunati sunteti impotriva unui om respectabil si profesionist.
  P.S. am si filmari din scoala de la evenimente mult mai vechi in care se vedeau extinctoarele si curatenia din scoala. Succes, doamna director Flori Popa.
  http://prntscr.com/dbs63m
  http://prntscr.com/dbs43e
  http://prntscr.com/dbs3i6

 3. ruxandra spune

  Directoaea adj. are program numai pentru orele din catedra , pentru functia de director este platita de ce nu munceste?

 4. ruxandra spune

  bibliotecara nu=si face programul de ani de zile de ce ii trebuie instinctor?

  1. Alexandra spune

   Nu ii trebuie ei doamna Ruxandra, ca bibliotecii si cartilor care pot lua foc de la vreo instalatie electrica veche nu prea le pasa de luptele de putere si de programul la care sta sau nu bibliotecara.

   Da’ zic ca totusi ar fi bine atunci cand le ard paginile la foc napraznic, ar fi bine sa fie un extinctor prin preajma, ca sa nu cumva sa o ia la fuga nebunaticul de foc si sa faca asa un pic de rau copiilor si unde mai pui, cel mai grav, sa LASE DIRECTOARELE FARA LOC DE MUNCA SI DE DUS LUPTE PENTRU PUTERE!

 5. ion spune

  doua directoare care se ocupa de problemele lor nu de scoala

 6. Mariana spune

  Directorul, omul care menţine o atmosferă plăcută la nivelul relaţiilor dintre colegi în unitatea de învăţământ pe care o conduce, asta ne dorim insa de cand a inceput anul scolar o zi nu a fost buna, am lucrat in atmosfera de scandal zi de zi si toate pentru ca nu este director plin doamna Cernat.

 7. Popescu spune

  Directoarea Cernat Ionela Mihai genereaza conflicte este implicata în diferite scandaluri, care are o viaţă de familie dezastruoasă sau un trecut nu tocmai imaculat nu ar fi indicat să fie desemnat liderul unei şcoli deoarece aceste atitudini pot influenţa în mod negativ educaţia copiilor.)

 8. Cernat Ileana spune

  Directorul adj Mihai Ionela Cernat tine cu dintii sa devina director plin dar pana in prezent nu-si indeplineste sarcinile de serviciu,neindeplinirea sarcinilor de serviciu duce la sactionarea disciplinara , conform prevederilor legilor in vigoare.Una din atributiile specifice postului este aceea ca raspunde de respectarea normelor de igiena scolara, de protectia muncii, de protectia civila si de paza contra incendiilor in intreaga institutie.Este cel care mediaza /rezolva starile conflictuale la nivelul unitati nu cel care genereaza, manipuland parintii impreuna cu doamna Grama- invatatoare care manipuleaza de cativa ani parinti pentru a-si mentine si jumatatea de norma de bibliotecar si care nu sta la program, obtinand bani nemunciti.

 9. ALINA MIHAELA spune

  De ce in multe alte scoli s-au gasit modalitati de desfasurare a programului de after school si a altor cursuri iar aici este ilegal?activitatea profesorilor este incompatibila cu sustinerea cursurilor dar functia de inspector scolar/director este perfect compatibila cu campania electorala?Si coincidenta naibii, cand s-a decis depolitizarea functiilor de director, ia concurs o doamna sustinuta politic. Poate toate astea nu ar fi avut nici o importanta daca invatatorii pentru care ne-am adus copiii in aceasta scoala nu si-ar desfasura activitatea sub presiune si ar opta sa plece in alte scoli si daca nu as fi nevoita sa strabat Bucurestiul in cautarea unui curs de pictura si a altuia de engleza, si daca nu ar veni fetele acasa sa-mi spuna ca nu se duc la baie pentru ca este mizerie, usile nu se inchid, in vestiar sunt doua bancute pe care ar trebui sa se schimbe 15 copii……deci management „ireprosabil”.

 10. Gabi spune

  Art. 170 din ROFUIP

  (1) Părintele, tutorele sau susţinătorul legal al copilului/elevului are acces în incinta unităţii de învăţământ în concordanţă cu procedura de acces, dacă:
  a) a fost solicitat/a fost programat pentru o discuţie cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unităţii de învăţământ;
  b) desfăşoară activităţi în comun cu cadrele didactice;
  c) depune o cerere/alt document la secretariatul unităţii de învăţământ;
  d) participă la întâlnirile programate cu educatorul-puericultor/educatoarea/învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământ preşcolar/primar/profesorul diriginte;
  e) participă la acţiuni organizate de asociaţia de părinţi.

 11. Ionuț spune

  Treaba noastră, a părinților, este să colaborăm cu școala, să sprijinim acolo unde putem. Ceea ce s-a încercat în ultimul timp, a fost o încercare de a schimba directorul școlii!
  Nu avem astfel de atribuții!
  Părinții trebuie să respecte directorul, să respecte regulamentul școlii, și să intervină doar în conflictele în care este implicat propriul copilul, nu în conflictele altora.
  Înțeleg că directoarea în funcție a câștigat concursul și că adjuncta nu.
  Să ne vedem de treabă și să-i lăsăm și pe cei din școală să muncească, fără presiune și fără televiziuni.

 12. luminita spune

  Doamna directoare Flori Popa este un om integru, foarte bine pregatita profesional si cu o moralitate ireprosabila. Probabil din acest motiv au fost gasite ca subiect de scandal, doar niste extinctoare.

  1. Alina spune

   „Doar” niste extinctioare!? Probabil ca asa au zis si administratorii din Colectiv si se stie ce tragedie a fost! Oare trebuie sa se intample tragedii pentru a se face ce trebuie in tara asta?!
   Sunt convinsa ca nu aveti copilul in scoala! Atlfel nu ati putea fi atat de superficiala cu un lucru atata de serios! Sunt convinsa ca vreti sa va stiti copilul/copiii in siguranta oriunde ar fi! Eu, ca mama, asta simt! Imi doresc sa beneficieze de cea mai buna indrumare pedagogica, de cele mai bune conditii (siguranta, curatenie, o sala de sport in care sa nu mai ploua si nu in ultimul rand liniste).
   Stimata doamna, nu asta va doriti pentru copiii dumneavoastra?!

 13. Constantin spune

  Ciudata atitudinea acestora asa zisi reprezentanti ai parintilor. Nu cumva chemati maine televiziunile in scoala, si nu cumva vreti sa o schimbati pe Doamna Director in Consiliul Profesoral? Daca este cazul, am sa atasez fotografii cu extinctoarele din scoala amplasate cu mult timp in urma.

  1. Alexandra spune

   Va rog sa atasati acele poze cu extinctoarele amplasate cu mult timp in urma, cu data inscrisa pe poza, pentru a ne convinge de veridicitatea lor.

 14. Alexandru spune

  Totul a inceput de cand cu concursul de directori

 15. Daniel spune

  Buna seara. Am citit tot ce s-a scris pana acum. Totul este un atac la persoana. Problema identificata – d-na Directoare. Concursul pe post a fost acum 1 luna si ceva. Dupa o luna de zile a mai ramas o singura problema in viziunea unora – stingatoarele antiincendiu (altceva nu s-a gasit).
  ISU, conform legislatiei, are obligatia de a inspecta periodic institutiile de invatamant daca corespund (planuri antiincendiu, stingatoare, hidranti functionali, etc). Exista vre-un document pe care atunci cand ati scris articolul sa-l aveti la baza ?
  PS: E campanie electorala, iar unele persoane considera ca pot arunca cu noroi in oameni competenti, intelectuali care au publicat, doar ca sa-si atinga scopul meschin, iar in acest carusel al minciunii antreneaza si alti oameni care sunt mai usor de manipulat.
  http://prntscr.com/dazmsz
  http://prntscr.com/daznaz
  Cand scriu ceva o fac cu probe.
  Daca erati preocupati veneati cu probe nu doar cu atacuri de imagine si intrigi.

  1. Alexandra spune

   Cum puteti spune ca DOAR pentru niste extinctoare, a caror lipsa poate pune in pericol viata a 600 de copii se face atata valva si ca se foloseste acest motiv pentru a incerca demiterea dnei Florica?

   Urmand logica dvs, am putea spune ca neregulile care au cauzat incendiul din Colectiv si folosirea acelor artificii au fost DOAR un mod prin care s-a incercat demiterea prim ministrului Ponta.

   Va rog insistent, cine are dovezi clare (poza cu data mentionata pe ea) ca aceste extinctoare existau inainte de data de 22 noiembrie, sa le puna aici.

   Aici veti vedea un material video filmat in data de 22.11.2016 care demonstreaza ca aceste extinctoare nu existau.

   https://youtu.be/cdOuTtIPDcE

 16. Mia spune

  In ce consta aceasta „iresponsabilitate criminala”???:)) Cunosc bine aceasta scoala si o cunosc foarte bine pe directoare, pe Flori Popa! Cum sa minta anumite persoane, cum sa inventeze niste oameni ca nu exista extinctoare in scoala si ca sunt inchise in magazie?:)))) Pai in magazie, sunt rezervele, nu o sa le puna directoarea asa peste tot, ca pe niste popice cu care sa se joace elevii, numai de dragul celor care incearca sa o loveasca pentru ca a castigat un concurs si adversarilor nu le-a iesit pasenta! Pe ce lume traim, cand va inceta aceasta ura??? Sunt oameni care inventeaza subiecte, tocmai ca sa aiba motiv de ura si de denigrare! Luati mainile de pe Flori Popa, chiar nu este omul in care sa se loveasca! Sper sa ramana acolo directoare si oamenii sa fie oameni!

 17. Andrada spune

  Normal ar fi fost ca aceasta publicatie sa ceara si punctul de vedere al Doamnei Director Florica Popa. Vad ca pana la aceasta ora nu este prezentat . Problemele din scoala unde eu am cunostinte, sunt cu totul altele decat cele prezentate in acest articol. Se doreste cu orice pret schimbarea directorului scolii de catre un grup de interese. Nu este normal, si asta o spun ca jurist, sa fie atinsa imaginea directorului si a scolii fara ca cineva sa raspunda din punct de vedere legal. Parintii ar trebui sa stie ca exista institutii care se ocupa de respectarea normelor PSI, nefiind domniilor lor in masura sa denigreze scoala si conducerea. Ca si parinte, am ferma convingere ca aceste probleme create artificial se vor remedia cat mai curand. Cat despre ” tovarasa directoare” cum cineva spunea tendentios, aceasta este membru al Corpului de Experti ai Ministerului Educatiei Nationale, Autor de manuale pe care s-au dat examene de Bacalaureat ani de-a randul, Director de scoli cu rezultate foarte bune si Inspector scolar al sectorului, cu performante notabile. Probabil ca o sa chemati televiziunile in scoala sau veti incerca o masura de forta in Consiliul profesoral. Cred ca totusi problema este politica si inchei.

 18. Alexandru spune

  Maria Cernat, membră în Asociația de părinți – rudă cu Ionela Cernat, adjuncta care a pierdut concursul !!!
  De aici, tot circul! Ciudă maximă!
  Nu vă puneti fraţilor, la mintea lor şi nu credeţi toate minciunile astea!

 19. Marian Mihai Prodea spune

  Este oribil ceea ce se intampla si totodata socant. Vad ca va bateti joc de imaginea unei scoli bune din sectorul 6 si de persoana directorului scolii, care a obtinut acest post prin concurs. In aceste comentarii am vazut ineptii fara rost si fara logica lasand laoparte faptul ca aceasta publicatie on-line nu a cerut si punctul de vedere al directorului scolii. Punctual problemele scolii sunt urmatoarele;
  1. After-schoolul care a functionat pana la venirea doamnei Flori Popa ca director in scoala au fost ilegale, in sensul ca niciun cadru didactic conform legii nu poate desfasura activitati comerciale in scoala. Sunt cunoscute cazurile unor invatatori cu PFA care au obtinut bani frumosi din aceasta activitate ilegala in cadrul acestei scoli. Trebuie mentionat faptul ca, acum cativa ani au fost probleme grave cu after-schoolul in aceasta scoala, unul din fostii directori vechi fiind actionat in instanta pentru aceste lucruri. Directorul dinaintea doamnei Popa avea zeci de reclamatii zilnice facute de un grup de interese din aceasta scoala.
  2. Doamna Cernat Ionela intretine acest conflict in scoala datorita faptului ca a picat examenul pentru functia de director general al scolii invrajbind parintii si cadrele didactice impotriva directorului.
  3. Nu stiu pe cine reprezinta presedintele asociatiei de parinti dar nu pe noi toti. Normele PSI sunt in aceasta institutie sunt in concordanta cu legile in vigoare si din cate am vazut si stiu extinctoare au fost mereu in aceasta scoala. Poate se doreste schimbarea doamnei director la presiunile unor neaveniti in consiliul de administratie? Hai ca mai vedem!
  P.S. E foarte urat si josnic ca pe Grupul Asociatia de parinti a Scolii Gimnaziale Regele Mihai I – Facebook sa faci referire la viata privata dansei.

 20. Costi spune

  Acest articol se bazează pe fapte reale….!!! Cum este posibil ca directoarea să facă presiuni si să amenițe profesorii?….La elevii de clasa i ..care le este perturbat programul de învățare nu se gândește directoarea membră de partid PSD?
  Așa a primit dispoziție ..de la primărie? Să alunge profesori cu peste 25 de ani vechime ? . Pe primar nu îl interesează acest lucru…dar dacă vor pierde alegerile în sector…poate că îl va interesa!!! ..

  Gândiți vă că și alte școlii din sector pot avea aceeași soartă! Gândiți vă și la copii voștri…și luați atitudine!

  1. Razvan Baran spune

   Doamna director va da afara invatatorii de la clasa? Dumneavoastra puteti sa credeti astfel de tampenii? Niciun director nu poate sa dea afara de la clasa un invatator sau un profesor. Nici legea nu o cunoasteti, nici de treburile dv. nu va vedeti. Credeti fara sa verificati orice inventie. Maine va ateriza un meteorit pe Terra!

   1. Andreea spune

    Dle Baran, aveti copil in aceasta scoala si sunteti implicat direct pentru a putea evalua curatenia asigurata de dna directoare, activitatea sa didactica, siguranta oferita elevilor, profesionalismul si corectitudine sa, pe care dvs le mentionati?

    Puteti sa sustineti prin exemple concrete caracterizarea atat de pozitiva pe care o faceti dnei directoare?

    Pareti sa fiti o persoana apropiata de dna Popa si de detaliile vietii ei personale, insa acest lucru nu va califica in mod direct sa evaluati obiectiv activitatea dansei in functia de director al scolii, chiar dimpotriva.

    Care este interesul dvs personal in a posta comentarii laudative la adresa dansei daca nu aveti nicio legatura directa cu scoala nr 310 si abuzurile care se petrec in ea?

 21. Razvan Baran spune

  Mie mi se pare ceva normal ca o doamna directoare competenta, care a organizat aceasta scoala intr-un mod impecabil, prin curatenie, activitate didactica, siguranta a elevilor, profesionalism si corectitudine sa se bucure de recunostinta parintilor. Faptul ca a trezit atata interes, de asemenea este un lucru firesc, pentru ca rar se poate intalni un om vertical in functii de conducere. Despre viata dumneaei personala, ce putem spune in situatia in care o doamna director este casatorita cu un om puternic si influent. Cred ca ar fi fost de asteptat!

 22. Ditu George spune

  Specific romanesc .Dupa ce un profesor respectabil castiga un post de director general prin concurs desfasurat prin Ministerul Educatiei la o scoala din sectorul 6 ,constat cu stupoare ca este denigrata in presa .Oare directorul general nu are alte atributii altele decat instictoarele scoli 310 ? Iar referitor la after-school oare scoala 310 dispune de personal si spatii special amenajate ?

  1. nicoleta spune

   Dle Ditu, va invit sa cititi cu atentie si comentariile venite in completarea acestui articol, facute de catre parinti ai copiilor aflati in scoala.

   Dvs suntenti angajat al Primariei Sectorului 6 si probabil o cunoasteti pe dna Popa mai bine, incat sa puteti spune ca este un professor respectabil.

   Noi nu o cunoastem pe dna Popa ca si profesor respectabil, ci ca pe un manager de scoala care intretine conflicte inutile, jigneste si ameninta cadre didactice, ne-a oferit ca si justificare pentru problemele din scoala faptul ca a avut de sustinut examenul pentru postul de director si ca a fost cel mai greu examen din viata dansei, de aceea nu a gasit in 3 luni de zile de la inceperea anului scolar solutii pentru problemele scolii – orar incoerent, anularea afterschool-ului, lipsa activitatilor extra curiculare, etc(?!).

   Va rog sa va ganditi daca ati avea copilul dvs in aceasta scoala, ce ati face? Va garantez ca ati incerca sa integeti si sa va implicati in rezolvarea problemelor complexe cu care noi ne confruntam si nu v-ar sta nimic in cale pana cand masurile care se impun nu vor fi luate!

   Multumesc!

 23. Andrada spune

  Se fac tot felul de comentarii la adresa doamnei Florica Popa. Dezinformați cu bună știință. Din ceea ce afirmați… constat că vă place să aruncați vorbe nefondate. Pe cine deranjează doamna director? Supără că e un bun manager, cu performanțe? Că ocupă acest post pe merit? Cea mai mare problemă este că atingeți imaginea unei persoane. Doamna Director nu este căsătorită pentru corecta informare a dumneavoastră, iar de normele PSI sunt instituții abilitate să se ocupe, nicidecum dumneavoastră.

  1. Costi spune

   Vă rog să nominalizați performanțele tovarășei director….și apoi să vă interesați de adevăratele performanțe ale profesorilor acestei școli1

 24. Codruta Stoica spune

  Sunt parintele unui copil inscris in clasa a IIa la aceasta scoala. Confirm tot ceea ce s-a scris in articol. Scoala 310 este in acest moment pe un butoi de pulbere. Copiii sunt expusi riscului enorm dat de lipsa unei pregatiri pentru incediu. Atmosfera este una extrem de tensionata, cadre didactice de excelenta isi fac meseria sub maxima presiune. Orarul a fost finalizat foarte tarziu si are mari deficiente, copiii nu sunt implicati in nicio activitate extra-curriculara in cadrul scolii, in schimb, seara, salile de clasa sunt transformate in sali de cursuri de dans pentru adulti (viitori miri). Toate aceste lucuri se intampla de cand dna. director Florica Popa a fost numita director al scolii. Noi, parintii, nu mai putem tolera aceste abuzuri si cerem respectarea dreptului copiilor nostri de a avea acces la o educatie care se desfasoara in primul rand in siguranta si in conditii decente!

 25. Florin spune

  Legat de material, exista si dovezi clare ca extinctoarele nu au fost montate o buna perioada de timp.
  O astfel de dovada se poate vedea la urmatoarea adresa: https://youtu.be/Wxkn92gyomM.
  Acum, se pare ca extinctoarele au fost montate, lucru care nu poate decat sa ma bucure pentru caci copiii sunt mai in siguranta!
  Si cred ca era esential ca problema sa fie rapid remediata, nu de alta dar scoala va fi folosita pentru alegerile din decembrie.

 26. Cristian Clatea spune

  Am fetita in clasa I in acesta scoala, si in putinele randuri in care mi-a fost permis sa intru in cladire (asta e o alta problema majora a acestei scoli), am putut sa remarc, probabil ca un defect profesional, ca tot ce tine de scenariul de incendiu, NU EXISTA!!! extinctoare lipsa, cai de evacuare lipsa, sistemul de avetizare la incediu nefunctional (probabil ca a fost aruncat pe perete, si nu s-a mai ocupat nimeni de mentenanta acestuia, nereguli pentru care ISU ar suspenda activitatea unei firme private, pe loc; aici fiind vorba tot de STAT, au dat probabil un avertisment cu revizuirea tuturor acestor probleme, care probabil ca nu vor fi remediate curand; se pare nu am invatat nimic din Colectiv; daca inca ne mai perimitem sa facem aceleasi greseli grave, intr-o institutie de invatamant, atunci neglijenta este coborata la nivel de rea vointa, iar vinovat pentru asta este strict conducatorul acestei institutii!!!

 27. Magda Stefan spune

  De cand a inceput anul scolar, a fost „sters cu buretele”, tot ce functiona foarte bine in scoala, pana la numirea doamnei director Popa Florica. A fost desfiintat programul „after school”, au fost anulate toate cursurile de engleza, sah etc. care se desfasurau in scoala pentru copii, insa sunt organizate dansuri pentru miri. Unde la scolile vecine arde lumina pana seara tarziu, vin copii din alte scoli sa participe la divesre activitati, la noi in scoala este INTUNERIC si PUSTIU………….

 28. pislaru spune

  Sunt mama unui baietel care invata in aceasta scoala, ciclul primar. Problema relatata in acest articol este una foarte grava si din pacate este doar una dintre multele probele pe care le avem cu directoarea scolii,.

  Am depus nenumarate memorii la variate institutii si asteptam ca cineva sa ia masurile ce se cuvin. Si cred ca din pacate o sa tot asteptam…intre timp conflictele pe care directoarea le intretine in scoala cu cadrele didactice sunt grave, amentintari si intimidari la adresa acestora, invatatoarea clasei noastre chiar gandeste serios sa plece din scoala.

  Am intreprins ca si parinti nenumarate demersuri pentru a veni in ajutorul cadrelor didactice si implicit, pentru a ne proteja copiii.

 29. Ramona Mustatea spune

  Eu sunt mama lui Luca, elev in clasa I la scoala Regele Mihai- 310 din sector 6. Confirm cele scrise in articol. In plus, s-au facut nenumarate sesizari pe caile legale care nu au dus la solutionarea nicunei probleme din scoala. S-a incercat de nenumarate ori calea dialogului cu aceasta dna Director insa nu s-a ajuns la o rezolvare. Cadre didactice cu experienta, pentru care noi ne-am adus copiii in aceasta scoala, sunt amenintate, jignite, incearca sa-si faca activitatea intr-un mediu ostil.
  Cum se poate face o educatie de calitate intr-un astfel de mediu? Ce se poate face pentru a schimba un director cu o sustinere politica puternica?

 30. Alina spune

  Aceasta nu e singura problema! Situatia in aceasta scoala este mult mai grava! Am copilul in aceasta scoala si de aproximativ o luna, de cand am inceput sa aflu problemele grave din scoala, stau intr-o permanenta tensiune. Invatatoarea noastra precum si alte cadre didactice sunt permanent amenintate si persecutate de aceasta doamna director Popa Florica. Multe cadre didactice se gandesc serios sa parasesasca aceasta scoala. S-au facut numeroase memorii, atat de catre parinti cat si de cadrele didactice, s-au tinut numeroase sedinte doamna director Popa Florica – parinti. Bineinteles fara nici o rezolvare.
  Cea mai mare problema este ca oricate memorii am face noi parintii nu gasim nici o rezolvare deoarece doamna director Popa Florica este maritata cu un consilier PSD de la Primaria Sector 6!
  Totusi luptam din rasputeri sa facem dreptatesi sa readucem linistea in aceasta scoala!
  Orice ajutor este binevenit!
  Va multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.