Alarmant: Unii aleși, activitate zero, dar pensii speciale!

0

Mulţi dintre parlamentarii români încasează lunar indemnizații şi vor beneficia şi de pensii speciale, asta deşi nu au luat cuvântul decât la depunerea jurămantului.

Lista este deschisă de parlamentarul PMP Ioan Mihăilă, care deţine recordul de a fi vorbit la tribuna Parlamentului numai 29 secunde. Acesta este urmat de Ilie Năstase, care a luat cuvântul la tribună de trei ori: atunci când a depus jurământul pentru PC, apoi când a anunţat că pleacă din PC şi se duce la UNPR. El este urmat de Crin Antonescu, care la un moment dat era numit cel mai chiulangiu parlamentar.

Alţi nouă parlamentari au vorbit doar de două ori, iar, în total, numărul celor care nu au venit la tribuna Camerei Deputaţilor sau a Senatului de nici măcar 10 ori în întreaga Legislatură se ridică la 72.

Cu toate acestea, toţi aceşti oameni care merg în Parlament doar pentru a face act de prezenţă, fără a lua iniţiativa şi a face propuneri legislative, îşi primesc liniştiţi indemnizaţia, iar la sfârşitul mandatului se vor putea bucura şi de pensii speciale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.