Eveniment dedicat actorilor Teatrului Evreiesc de Stat

0

Un eveniment omagial dedicat actorilor Teatrului Evreiesc de Stat (TES) din Capitală va avea loc sâmbătă, de la ora 19,30, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș, informează un comunicat al TES transmis, miercuri, Agerpres.

La eveniment vor lua parte scriitorul israelian Yoel Rippel, din a cărui primă carte tradusă în limba română („De-abia ieri a fost alaltăieri…”, apărută la Editura Tracus Arte) actorii Teatrului Evreiesc vor citi câteva fragmente, alături de Maia Morgenstern și Bucharest Klezmer Band România, care vor susține spectacolul muzical „Stand-up Lechaim!”.

De profesie avocat, Yoel Rippel este cunoscut publicului și în ipostaza de textier, umorist și actor de comedie. A studiat dreptul la Universitatea din Tel Aviv și are un birou de avocatură. În paralel, a scris versuri pentru melodii interpretate de cântăreți israelieni, precum și scheciuri pentru starurile teatrului comic. A scris, de asemenea, scenarii pentru emisiuni de televiziune, a participat la programe de radio și de televiziune referitoare la subiecte artistice, ale comicului, dar și din sfera juridică, fiind distins cu „Premiul Radioteleviziunii”.

Potrivit comunicatului, volumul lui Yoel Rippel (traducere din limba ebraică de Any Shilon) reunește o serie de povestiri despre viața comunității originarilor din România, despre educație, relații de familie, gastronomie, mama româncă, despre tradițiile și folclorul lor, pe care le-a cunoscut încă din copilăria petrecută în România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.