Băsescu, invitat la parada și recepția de 1 Decembrie

Share:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că decizia lui Klaus Iohannis de a nu invita la parada şi recepţia de 1 Decembrie „persoane cu probleme penale” este „puţin exagerată”, precizând că astfel se „încurajează abuzurile ca oamenii să fie condamnaţi înainte de a fi judecaţi”. Traian Băsescu a anunţat că la parada militară va veni însoţit de cei trei nepoţei.

Traian Băsescu a declarat, joi, că a primit de la Administraţia Prezidenţială invitaţia de a participa la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf, cât şi la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni.

„Am primit invitatie. Sigur ca o sa ma duc la receptie si la defilarea de 1 Decembrie, mai ales ca am trei nepotei, care toti merg in picioare si vor sa vada Armata”, a spus Traian Băsescu.

Jurnalistul România TV a adăugat că invitaţia la parada militară este nominală şi că, teoretic, nu are voie să meargă însoţit. „Bun, o sa-mi aresteze nepoteii. Cred ca e o mica exagerare. Nu cred ca cineva interzice cuiva sa vina cu un copilas care vede defilarea de 1 Decembrie. Nu trebuie sa stau neaparat la tribuna oficiala. Pot sa vad defilarea cu ceilalti oameni, fara sa incurc tribuna oficiala. Voi sta unde pot sa stau cu nepoteii. Nu stiu daca ii pot stapani pe toti trei, dar macar cu Sofia ma duc, am fost si anul trecut”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a comentat şi decizia lui Klaus Iohannis de a nu invita la parada şi recepţia de 1 Decembrie „persoane cu probleme penale”. „In principiu, eu am cerut celor de la protocol sa invite toti membrii Parlamentului. Atata timp cat nu erau retinuti sau arestati, fiind membri ai Parlamentului, am considerat ca trebuie sa primeasca o invitatie. Cine a vrut sa vina bine, cine nu, nu.

Pe de alta parte, cred ca este putin exagerat si dam un semnal prost chiar de la varful statului. Un om este penal atunci cand a fost condamnat definitiv. Orice om poate sa aiba litigii, acuzatii, dar cred ca ar fi corect sa nu inventam o categorie pe care Codul Penal nu o are, aceia de a fi penali inainte de judecata. Asta este o incurajare a abuzurilor, ca oamenii sa fie condamnati inainte de a fi judecati. Nu cred ca e cea mai buna solutie”, a precizat Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.