Nicușor Dan îi dă în judecată pe Ponta și Ghiță

Președintele USR, Nicușor Dan, a depus joi, la Tribunalul București, plângeri împotriva lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță, cărora le solicită câte 500.000 de lei daune morale, „pentru repetatele calomnii” pe care cei doi le-ar fi adus USR și lui personal.

„În urma repetatelor calomnii la care am fost supuși, depunem azi, la Tribunalul București, o acțiune împotriva lui Ponta Viorel Victor și o acțiune împotriva lui Ghiță Sebastian Aurelian pentru repetatele calomnii pe care le-au adus Uniunii Salvați România și mie personal și le cerem suma de 500.000 de lei, ca daune morale, pentru prejudiciul de imagine pe care l-am suferit”, a declarat Nicușor Dan, la sediul instanței.

Potrivit acestuia, cei doi ar fi spus că USR și liderul partidului ar fi „oamenii lui Soros”.”Este vorba de această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros. Este o campanie care ne aduce aminte și de anii ’50. (…) Vor urma și alții, pentru că, deși la început am luat în râs această chestiune, pare că ea ne afectează imaginea și e normal, suntem într-o societate democratică, cine greșește trebuie să plătească”, a afirmat Dan, citat de Agerpres.

Întrebat la cine se referă, el a spus că sunt câteva persoane care au făcut declarații în acest sens, în trecut.”Din momentul acesta, orice persoană care va face această acuzație împotriva noastră va avea de suferit. Sunt câteva persoane care au făcut declarații, dar nu am vrut să le facem notorietate, despre Soros, în trecut, împotriva cărora vom face acțiuni similare și, bineînțeles, și în viitor”, a explicat președintele USR.

Cum a reacţionat Ponta pe Facebook

„Am doar doua intrebari :

1. Eu am vorbit si voi continua sa vorbesc despre rolul negativ si profund antinational pe care fundatiile si unii dintre oamenii sponsorizati de George Soros in Romania si in Estul Europei il joaca / si spun acest lucru pe baza datelor si documentelor la care am avut acces ca sef de partid si Prim Minstru / despre ND nu am vorbit niciodata pentru ca eu ma lupt cu stapanul nu cu pechinezul care se face ca latra „fioros”/ acum insa inteleg ca ND are delegatie si il reprezinta oficial pe George Soros in Romania in procesele cu cei ca mine care il critica?!?
2. Am aflat din presa ca dl Nicusor are obiceiul sa inceapa procese si sa renunte la ele daca primeste ceva consistent – ca sa nu pierdem timpul intreb si eu „Skol’ko tovarisci Nicusor”, a scris fostul premier pe Facebook.

Replica lui Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiță a catalogat decizia lui Nicușor Dan de a-l da în judecată drept „o acțiune perfidă și perversă”.

„Mă miră că după ce luni de zile s-au mândrit că au primit bani de la Soros, acum mă dă în judecată. Au început să ne dea pe noi în judecată pentru că am spus adevărul. Nu se pot feri de adevăr nici Nicușor Dan, nici Uniunea Sabotați România. E o acțiune cu care a obișnuit bucureștenii, blochează proiecte și încurcă lumea.

Nu mai poate bucureșteanul să pună o țiglă pe casă de frica lui Nicușor Dan. E o acțiune perfidă, perversă. PRU crește și USR-ului nu-i convine. O să vedem că votul românilor o să ne dea dreptate”, a spus deputatul PRU.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.