Totul despre listarea pe Bursă a Medlife

Listarea Medlife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, și alți antreprenori români, și sper ca piața să susțină această tranzacție, a declarat, joi, președintele Bursei de Valori București, Lucian Anghel, într-o dezbatere privind strategiile de dezvoltare a pieței de capital pentru Proiectul de țară inițiat de Administrația Prezidențială.

„Cred cu convingere că Medlife va fi o tranzacție de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-și listeze compania pentru a obține capital. Sper din suflet ca piața să susțină această tranzacție. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacție în care un broker a ieșit în presă în prima zi și a criticat tranzacția, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înțelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că dacă Medlife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea și alți antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare”, a spus Anghel.

El a mai arătat că antreprenorii întreabă brokerii și oficialii BVB despre o tranzacție de succes pentru a ști dacă să se listeze.

„E greu după eșuarea unei tranzacții gen Adeplast să vezi în termen scurt alți antreprenori. Prima discuție este: „Arătați-mi o tranzacție de succes de la un antreprenor”. Asta este una dintre primele întrebări pe care antreprenorii ni le pun nouă și mai ales brokerilor, care sunt principalii vectori care ar putea să aducă companii la bursă”, a mai arătat președintele BVB.

Reprezentanți ai pieței de capital vor propune, joi, într-o dezbatere, strategii de dezvoltare a acesteia pentru Proiectul de țară inițiat de Administrația Prezidențială.

Dezbaterea, organizată de Agenția de PR Concord Communication, este o inițiativă privată și nu există nicio implicare de ordin organizatoric din partea Administrației Prezidențiale. Scopul acestei dezbateri este de a însuma idei și propuneri pentru dezvoltarea sectorului piața de capital din partea organizațiilor acestei industrii, iar concluziile vor fi cuprinse într-un material care va fi pus la dispoziția tuturor factorilor decidenți din administrația publică.

La eveniment au fost invitați Mircea Ursache, vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară, Lucian Anghel, președinte al Bursei de Valori București, Ionuț Manole, director general adjunct Depozitarul Central și alții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.