Teamnet va face mentenanța cardului de sănătate

0

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a atribuit contractul companiei care a câştigat licitaţia pentru mentenanţa sistemului informatic aferent sistemului cardului de sănătate, Teamnet, valoarea finală a acestuia fiind de 17,7 milioane lei (3,9 milioane euro), cu TVA, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Atribuirea contractului a fost publicată la mai mult de o lună după ce Teamnet a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei.

În contextul blocării sistemului cardului de sănătate, care a apărut în această lună, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat recent că, dacă contractul de mentenenţă câştigat de Teamnet nu va fi semnat de către reprezentanţii grupului, „atunci va fi schimbată strategia, pentru că este nevoie de o firma care să asigure fiabilitatea sistemului”.

Contractul, care se va întinde pe o durată de 36 de luni, avea iniţial o valoare estimată la 22,6 milioane lei (5 milioane euro).

Tot pe SEAP a mai fost publicat un contract subsecvent de mentenanţă a cardului de sănătate, încheiat între CNAS şi Teamnet, cu durata de o lună şi având o valoare de 200.925 lei (44.502 euro), cu TVA.

Reprezentanţii Teamnet au susţinut recent, la cererea News.ro, că în urma discuţiilor cu CNAS s-a reuşit „avansarea negocierilor, astfel încât semnarea acordului cadru şi a subsecventelor pentru serviciile de mentenanţă şi suport să aibă loc într-un timp cât mai scurt”.

Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, a câştigat în luna iunie licitaţia pentru mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului informatic al Cardului Naţional de Asigurări de Sănătate (CEAS) şi pentru Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

Corpul de control al premierului va începe verificări la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), vizând funcţionarea sistemului cardului de sănătate. Controlul a fost dispus având în vedere disfuncţionalităţile înregistrate privind modul de funcţionare a sistemului informatic al cardului naţional de sănătate, a anunţat, joi, Guvernul.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.