Cioloș vrea o nouă clasă politică

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că răul cel mai mare pe care l-a făcut regimul comunist societății românești a fost minciuna promovată la rang de guvernare, iar pentru a pune adevărul în locul minciunii este nevoie de curaj, asumare individuală, dar și de o nouă generație politică.

„Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societății românești a fost minciuna, promovată la rang de guvernare și înrădăcinată în toate sistemele vitale. Minciuna care, aș continua eu, a instituit frică, intoleranță, duplicitate”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Premierul consideră că România trebuie reașezată pe valori cum sunt adevărul, responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranța, umanitatea și solidaritatea.

„Avem nevoie de curaj, de asumare individuală, dar și de o nouă generație politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înțelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranța, umanitatea și solidaritatea aparțin firescului, normalității. Împreună, trebuie să reașezăm România pe aceste valori”, subliniază Cioloș.

El mai menționează că în urmă cu două zile a participat la lansarea cărții „Mentalitate deschisă” editată de Institutul Dezvoltării Personale pentru că a simțit nevoia să sublinieze „cât de importantă este o astfel de mentalitate pentru a construi împreună o altfel de Românie”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.