Dragnea, dezvăluiri despre Cumințenia Pământului

0

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că procurorii au ridicat mai multe documente de la Ministerul Culturii în cazul „Cuminţeniei Pământului”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la România TV despre afacerea cu iz penal a guvernului tehnocrat. Liviu Dragnea a declarat că are informaţii conform cărora procurorii au descins la Ministerul Culturii, pentru a ridica documente privitoare la Cumințenia Pământului.

”Acest Guvern va trebui să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat cu Cumințenia Pământului, pentru că acolo este o afacere cu puternic iz penal. Din ceea ce știu eu, procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii, pe Cumințenia Pământului. Eu așa am informații”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta declară că a „sustinut de la inceput cumpararea de catre Statul Roman a operei lui Brancusi „Cumintenia Pamantului”, dar că nu sustine deloc „demersul strict populist, electoral, ilegal (si chiar penal) al Guvernului „Tehnocrat” de plata „pe sest” si in mod nejustificat a unui plus de 6 milioane de Euro”.

In aceasta noua gandire, recuperarea perfect legitima de catre Statul Roman a unei opere a lui Brancusi (asupra careia avea oricum toate drepturile) s-a transformat intr-o clasica operatiune electorala usor mascata!

Am sustinut de la inceput cumpararea de catre Statul Roman a operei lui Brancusi „Cumintenia Pamantului”. Dar nu sustin deloc demersul strict populist, electoral, ilegal (si chiar penal) al Guvernului „Tehnocrat” de plata „pe sest” si in mod nejustificat a unui plus de 6 milioane de Euro”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

„Deoarece cunosc foarte bine cazul, pot sa va prezint si motivele:

1. Romania a pierdut dupa 1989 cam toate lucrarile pe care le avea create de Brancusi cu exceptia celor care fizic nu puteau fi luate – adica doar Complexul (Coloana, Masa si Poarta) „Brancusi” de la Targu Jiu. Totul prin efectele Legii 247/2005 (numita si „Legea Monica Macovei”) privind o restituire in integralitate pe care nu a facut-o nicio alta tara fosta comunista cu exceptia noastra;

2. „Cumintenia Pamantului” a fost restituita catre 2 doamne asa zis „mostenitoare” din Franta printr-o hotarare judecatoreasca profund netemeinica si ilegala – deoarece la dosar era depusa dovada certa a sumei platite de Statul Roman fostului proprietar ca si despagubire, nefiind vorba de o confiscare (din acest motiv in prima instanta Statul a castigat, dar la recurs s-a gasit „solutia” dorita)!

3. Dupa un proces lung si foarte serios de analiza, pe masa Guvernului pe care il conduceam a venit clar evaluarea – maxim 5 milioane de EURO (din care din pacate majoritatea vor ajunge la avocati si firme intermediare, iar restul in Franta)!

4. Pretul de maxim 5 milioane este corect din doua motive – gradul necorespunzator de conservare a lucrarii si, mai ales, regimul legal care INTERZICE scoaterea din tara.

Mai clar: aceasta sculptura NU poate, in mod legal, sa fie scoasa din Romania – deci nu vorbim despre valoarea de la New York sau Londra pentru ca NU poate sa ajunga sa fie vanduta acolo. Vorbim despre valoarea din Romania – cea mai mare oferta privata din Romania a fost de 1 milion de dolari (de la raposatul Dinu Patriciu)!

5. Cand Guvernul „Ciolos” a decis semnarea contractului am crezut ca o face cu buna-credinta si pentru suma corecta. Ulterior am vazut ca de fapt m-am inselat si sunt inselati si altii;

6. Multi au intrebat de ce nu a dat Guvernul 11 milioane si gata? Sa va explic – cineva i-a spus lui Ciolos ca daca plateste direct mai mult de 5 milioane va ajunge si el si ministrii sai sa raspunda la DNA si in fata Justitiei (nu acum cand sunt protejati, dar peste 2, 3, 4 ani cand se vor schimba lucrurile). Asa s-a ajuns la smecheria cu „donatia publica” – in final banii vor fi dati tot de la buget (din donatii nu se ajunge nici macar la 1 milion) si ei zic ca sunt acoperiti;

7. Asa zisa campanie de promovare a donatiilor s-a transformat rapid intr-o campanie electorala de promovare a „Tehnocratilor” – iata ce lucruri bune fac ei, hai sa mai ramana si in 2017. Nu intamplator de aceasta se ocupa dl. Felix Tataru – responsabil traditional de campaniile PDL / Basescu / Iohannis;

8. Banii vor fi oricum platiti din buget – adica din taxe si impozite. Asa ca daca va ganditi sa donati pentru „Cumintenia Pamantului”, trebuie sa stiti ca de fapt platiti sa luam inapoi ceea ce era de drept al nostru, niste „mostenitori” care traiesc in Franta, avocati si firme de intermedieri de arta si mai ales pe „tehnocratii” care nu vor nimic, dar se „sacrifica” sa mai stea la guvernare!

Mai pe romaneste – si fara Brancusi si cu banii luati! Ghinion”, conchide Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.