Atac armat la Universitatea din Ohio. Opt persoane, rănite!

0

Universitatea de stat din statul american Ohio a fost închisă luni după ce un individ înarmat a intrat în campus, a anunțat conducerea universității pe Twitter. Bărbatul a deschis focul la întâmplare din primele informaţii. Opt persoane au ajuns la spital, una dintre ele fiind în stare critică.

Un reprezentant al poliţiei a declarat că zona a fost securizată şi că s-a stabilit că autorul atacului, care a fost ucis, nu a avut complici. Cursurile la Universitate de Stat au fost însă suspendate.

Autorităţile locale au anunţat că un suspect a fost ucis în timpul operaţiunii în forţă a foţelor armate, dar sfătuiesc localnicii să rămână în locuri sigure pentru că există suspiciuni că ar fi vorba despre mai mulţi atacatori.

Cel puţin patru dintre cei opt răniţi au fost împuşcaţi, dar niciunul nu are răni care să-i pună viaţa în pericol.

„Un bărbat înarmat se află în campus. Fugiți, ascundeți-vă, luptați!” au afirmat serviciile de urgență ale univeristății. „Încercați să vă adăpostiți în nordul campusului”.

Conform CNN, Departamentul Pompierilor din localitatea Columbus, unde se află campusul, a anunțat că cel puțin opt persoane au fost transportate la spital.

„Am auzit o mulţime de sirene. Eram la curs şi toată lumea a primit un mesaj de alertă în acelaşi timp”, a decarat un student. Unii susţin că au auzit focurile de armă.

Universitatea de Stat din Columbus, Ohio, este una dintre cele mai mari din Statele Unite, având peste 65.000 de studenţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.