Hamilton ar putea fi concediat de Mercedes

0

Lewis Hamilton riscă sa fie concediat de echipa Mercedes din cauza ca a încălcat, în mod deliberat, ordinele primite în timpul Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi.

Lewis Hamilton a redus ritmul în ultimele tururi ale cursei de la Abu Dhabi, iar colegul său de la Mercedes, Nico Rosberg, a fost astfel prins de Sebastian Vettel şi Max Verstappen. Strategia lui Hamilton l-a înfuriat pe Toto Wolff, directorul executiv al echipei Mercedes, care a fost deranjat de faptul că Hamilton a subminat, în mod public, autoritatea celor care gestionau strategia de cursă şi care l-au îndemnat, de mai multe ori, să mărească ritmul şi să nu pună în pericol victoria de etapă.

Intervenţie radio (turul 51/55): „Lewis, sunt Paddy. Trebuie să mărim ritmul pentru a câştiga cursa. Acestea sunt instrucţiunile”.

Lewis Hamilton: „Paddy, sunt liderul cursei şi mă simt confortabil”.

Hamilton a aplicat strategia până la final, chiar dacă în ultimele minute a devenit evident că va pierde titlul mondial. Potrivit publicaţiei The Mirror, Lewis Hamilton riscă să fie concediat, pentru că a încălcat ordinele de echipă şi a creat anarhie la Abu Dhabi.

Contractul său cu Mercedes valorează 30 milioane de lire sterline pe an. O variantă mai blândă ar putea fi amendarea pilotului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.