Scandal uriaș între Gabriela Firea și Nicușor Dan

0

Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni, că președintele USR, Nicușor Dan, a venit cu „ideea năstrușnică” a unui referendum pentru demiterea ei în condițiile în care liderul formaţiunii, în calitate de consilier general al Capitalei, nu a făcut nimic pentru București.

„Un consilier general care chiulește de la ședințele Consiliului, care nu a adus niciun proiect de hotărâre — nici bun, nici mai puțin bun pentru bucureșteni — niciun proiect măcar și care a fost împotriva tuturor proiectelor propuse de primarul general și de majoritatea PSD-ALDE acum vine cu această idee năstrușnică a referendumului. Nu am ce să spun, nu mai am ce să comentez. Eu mă bazez pe inteligența bucureștenilor care m-au votat primar general și eu am demonstrat în cinci luni de zile că am o activitate eficientă. Nu înseamnă că mă mulțumește și că toate lucrurile sunt ca pe roate. Dar măcar fac ceva pentru București. Domnia sa ce a făcut pentru București, de când este consilier general? Nimic”, a precizat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan a criticat activitatea „deplorabilă” a primelor cinci luni de mandat ale primarului general Gabriela Firea și a anunțat că, dacă situația va fi aceeași la împlinirea unui an de activitate, USR va lua în calcul organizarea unui referendum pentru demiterea edilului-șef.

Luni, Nicușor Dan a declarat că USR nu poate bloca ședințele Consiliului General al Municipiului București, deoarece PSD, ALDE și UNPR au majoritatea și deci „responsabilitatea” guvernării locale a Capitalei. Cât privește faptul că lipsește de la ședințele Consiliului General, Nicușor Dan a spus că acest lucru se „datorează PSD”.

„În momentul acesta, din punct de vedere formal, eu nu mai sunt membru USB, ci sunt membru USR. Mandatul pe care îl am în Consiliul General îl am ca membru USB. Din secunda în care am candidat pe listele USR la alegerile parlamentare, eu sunt membru USR, și nu USB. De ce nu pot să merg în CG, în numele USR? Pentru că PSD a blocat procesul de fuziune. Era o pură formalitate între aceeași oameni care au construit și USR-ul și USB-ul, ca fuziunea să fie constatată de tribunal”, a afirmat liderul USR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.