Tăriceanu: Iohannis a încercat scindarea României!

0

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV că şeful statului, Klaus Iohannis, a încercat scindarea României, însă nu a reuşit.

„Preşedintele a încercat să scindeze România, dar nu a reuşit. Ce am văzut în piaţă a fost altceva, o mulţime imensă de oameni care împreună fraternizau şi se bucurau de acest moment. Klaus Iohannis ne-a arătat că el şi Cioloş sunt 2 oameni mici şi România e mult mai mare. Sentimentul de solidaritate predomină şi mă bucur că am văzut manifestarea cu această perspectivă”, a declarat Tăriceanu.

„Președintele, în loc să arate că înțelege care sunt adevăratele valori și simboluri ale Zilei Naționale, moment care trebuie să marcheze, așa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintașilor noștri (…) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înțeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic și altul care e probabil și el important — nu a înțeles care este sensul rolului său constituțional”, a afirmat Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a adăugat că, din punctul său de vedere, acțiunile din ultima vreme ale lui Klaus Iohannis sunt dominate de intenții de dezbinare.

„Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune națională, de mândrie națională, de unitate până la urmă și acest mesaj l-a ratat. Președintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reușește să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufnește mereu, această intenție de dezbinare, care văd îi domină acțiunile în ultima vreme”, a adăugat Tăriceanu.

Lumea exterioară şi cetăţenii fac distincţia în ceea ce face România şi ce face preşedintele. Credeţi că a ascultat cineva discursul de la Cotroceni? Una spune şi alta face. Preşedintele are probleme pe care nu le poate masca. Cel mai important lucru nu e discursul preşedintelui, ci votul cetăţenilor. Preşedintele are anumite probleme, un sentiment de ranchiună care văd că răbufneşte mereu, această intenţie de dezbinare care văd că-i domină acţiunile în ultima vreme, subliniază Tăriceanu.

Preşedintele îşi pregăteşte terenul pentru 2019. Vine scadenţa. Guvernul său a fost un eşec. PNL a fost transformat într-o cârjă. Toate au fost transformate pentru obiectivele personale ale preşedintelui. El vrea să măture scena politică de adversari, a spus şeful Senatului.

Tăriceanu consideră că actualul preşedinte nu ar mai prinde al doilea mandat la Palatul Cotroceni. „Mai avem de îndurat această situaţie doar până în 2019. Eu am mai trăit cu unul care trebuia să plece în 2009 şi în 2014 nu se mai dădea dus. Sunt convins că de data asta actualul preşedinte îşi va face un mandat, îi va fi de ajuns. Nu îl mai prinde pe al doilea. Nu mai poate reveni. Vor pierde alegerile Cioloş, PNL şi compania şi ăsta va fi mesajul oamenilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.