Brazii de Crăciun au inundat piețele din Capitală

0

Brazii de Crăciun au fost puşi la vânzare în Capitală în parcările marilor centre comerciale şi în pieţe, preţurile acestora fiind cuprinse între 59 de lei pentru unul de apartament şi 300 de lei pentru un pom de până la 12 metri.

În Bucureşti, încă de pe 1 decembrie, marile magazine dar şi micii comercianţi din pieţe au scos la vânzare brazii de Crăciun. Oferta este variată, preţurile fiind între 59 de lei şi 300 de lei.

„Noi aducem brazi din Danemarca, din Germania, din Austria şi Ungaria,în funcţie de categoria de calitate şi de înălţime de care avem nevoie. Găsim brazi de la 1 metru înălţime până la 12 metri, brăduţi de apartament de la 59 de lei până spre 300 de lei. Mai avem şi brazi cu ghivechi, brazi crescuţi în ghiveci, acesta fiind modul ideal de a-i creşte şi de a-i replanta. La 59 de lei intrevalul de înălţime este de la 1,30 metri până la doi metri. La 79 de lei avem de 1,75-2,50 metri”, a declarat Ovidiu Neacşu, reprezentant al unei firme care comercializează brazi în zona Piaţa Obor.

Pentru un brad în ghivechi preţul pleacă de la 149 de lei pentru unul cu înălţimea de 50-60 cm, 299 de lei la înălţimea de 1-1,25 metri şi poate ajunge la 599 de lei pentru un brad argintiu, de 1,5 metri,cu rădăcină.

Comercianţii susţin că oamenii au început deja să cumpere, brazii fiind căutaţi în special, în această perioadă, pentru spaţiile de birouri, hoteluri, restaurante.

„Bucureşteanul caută bradul mediu de apartament, care are undeva la puţin peste doi metri, stufos, nu foarte scump, 120-150 de lei, un suport din metal, pe care să-l ţină mai mult timp, şi din fericire vedem şi un trend crescător spre pomişorii cu ghivechi (…) Nu reducem şi nu creştem preţurile substanţial înainte de Crăciun, indiferent de condiţiile din piaţă. Promoţia noastră este 59 de lei. Se încheie pe data de 10 decembrie,, începe o promoţie la care brazii sunt 69 de lei până pe 15 decembrie, apoi 79 de lei. Încercăm să încurajăm cumpărarea din vreme a brazilor de Crăciun (…) În mod încurajator, oamenii au început să vină să cumpere. Şi punctul deschis şi magazinul online funcţionează perfect de bine. Devreme se cumpără brăduţii pentru cei care vor să amplaseze cadourile de Sfântul Nicolae sub brad şi destul de mult pentru sedii de firmă, restaurante, hoteluri”, a mai adăugat comerciantul din Capitală.

Marile centre comerciale se întrec de pe acum şi în oferte la brazii artificiali, ale căror preţuri pornesc de la 49 de lei. Un astfel de brad, la 1,80 metri, poate fi cumpărat cu 69 de lei, în timp ce unul de trei metri costă peste 1.100 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.