Criticul Mihai Chirilov, despre Sieranevada

0

‘Sieranevada’ este un film care o să meargă la sufletul publicului și care va fi înțeles, a declarat, pentru Agerpres criticul Mihai Chirilov, prezent la Festivalul Making Waves din New York.

„Sieranevada e un film de trei ore. Nu este, să spunem, la prima vedere, candidatul ideal pentru un Oscar de film străin, dar cred eu că reputația lui Puiu și această sarabandă dementă și amuzantă și tristă în același timp care este ‘Sieranevada’, povestea unei reuniuni de familie cu care oricine poate empatiza, cu toții avem reuniuni de familie care o iau razna — și americanii, și chinezii, și românii — cred că este un film care o să meargă la sufletul publicului și care va fi înțeles. E altfel, cu filmele străine asta este problema: dacă va fi sau nu înțeles de publicul american. Or, eu cred că ‘Sieranevada’ (n.r. propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin), vorbind despre o reuniune de familie care o ia razna, are toate șansele să fie universal și înțeles cum trebuie”, a spus Chirilov, membru în boardul Festivalului Making Waves din New York.

El a apreciat că regizorul Cristi Puiu are o cotă foarte ridicată în America.

În opinia acestuia, Festivalul Making Waves oferă în primul rând o platformă de expunere a filmului românesc în America, unde este foarte greu să ajungi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.