Ponta vrea o majoritate stabilă PSD-ALDE-PRU!

Candidatul PSD pentru Camera Deputaților, Victor Ponta, a declarat, marți seara, că îi ajută pe cei de la PRU deoarece acest partid are curajul să spună ceea ce social-democrații gândesc, dar nu spun pentru că ar fi „timizi”.

„Eu nu am fost (de acord să îmi folosească imaginea — n.r.), dar îi ajut. Spre deosebire de Cioloș, care a fost de acord și nu îi ajută, eu nu am fost de acord, dar pe ei îi ajut, pe PRU. Și eu cred că PRU, dacă intră în Parlament, o să sprijine guvernul PSD. Știți de ce îi ajut? Pentru că cei de la PRU, în ultimul timp, au început să spună tot ce gândim și noi, dar nu avem curaj să spunem. Că și noi, pesediștii, tot cam așa gândim despre faptul că mai vrem și noi să ne conducem singuri țara, să nu ne mai spună tot timpul cineva de la Bruxelles. Dar noi nu avem curaj să spunem, pentru că noi suntem un partid mai timid, și atunci ne place că cei de la PRU spun ce gândim noi și noi nu avem curaj să spunem”, a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

 Întrebat despre faptul că PRU îl propune pentru funcția de premier, Victor Ponta a spus că nu va ocupa el această funcție, dar a ținut să remarce că „fiecare face campanie pentru altcineva”.

„Nu o să fiu nici eu (premier — n.r.), nici domnul Cioloș. Dar nu vă luați după cele două pliante, nici după pliantul PRU, nici după pliantul PNL! Vedeți, trăim într-o țară ciudată, în care fiecare face campanie pentru altcineva. PRU mă propune pe mine, eu votez PSD, PNL îl propune pe Cioloș, Cioloș l-ar vrea pe Dîncu, Dîncu pe PSD și tot așa, ne învârtim între noi”, a afirmat Ponta.

În ceea ce privește rezultatele alegerilor parlamentare, fostul premier crede că PNL nu va reuși să treacă pragul de 30%.

„Cred că PSD va ieși pe primul loc, la o diferență foarte mare de locul doi, adică undeva cu 40% și PNL mult sub 30% și cred că PSD va face o majoritate stabilă în Parlament alături de ALDE și s-ar putea și alături de PRU”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.