Sindicatele vor majorarea salariului minim la 1.450 lei

0

Propunerea sindicatelor pentru salariul minim pe economie aferent anului 2017 este de 1.450 de lei, începând de la 1 ianuarie, a declarat miercuri, pentru Agerpres președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, după întâlnirea cu reprezentanții patronatelor.

Acesta a precizat că partea patronală nu a venit cu o propunere unitară, iar discuțiile vor fi reluate vineri, informează Agerpres.

„Partea sindicală și-a făcut lecțiile, a venit pregătită, a transmis un singur mesaj. Propunerea noastră este de 1.450 de lei de la 1 ianuarie. Partea patronală a venit cântând pe mai multe voci. Adică nu a avut un punct de vedere unitar. Fiecare ne-a transmis altceva. ACPR-ul (Alianța Confederațiilor Patronale din România n.r.) nu ne-a comunicat absolut nicio cifră. Consiliul Întreprinderilor Mici și Mijlocii ne-a avansat propunerea de a discuta despre un salariu minim, undeva de la 1 mai, adică creștere zero a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie. Concordia a propus o creștere a salariului minim de la 1.250 la 1.300 de lei”, a precizat Dumitru Costin.

Potrivit sursei citate, vineri urmează să aibă loc o nouă rundă de discuții după ce partea patronală va avea o propunere unitară.

„(…) Noi, ca parte sindicala, suntem obișnuiți cu strategii de negociere de acest fel, dar în momentul în care fiecare susține altceva, i-am rugat frumos, faceți-vă lecțiile acasă și veniți cu un singur punct de vedere, pe care să îl susțineți ca parte patronală”, a afirmat Dumitru Costin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.