Cioloș îl demite pe subprefectul de Timiș

0

Premierul Dacian Cioloş l-a demis, joi, pe subprefectul de Timiş, Zoltan Gheorghe Marossy, după ce acesta a declarat că sintagma „stat naţional unitar” este eronată.

„Potrivit Constituţiei, prefectul şi subprefectul sunt reprezentanţii Guvernului pe plan local. Prefectul şi subprefectul fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici, iar la numirea în funcţie depun un jurământ în care se angajează să respecte inclusiv Constituţia, nu să o interpreteze. Tuturor prefecţilor şi subprefecţilor li s-a cerut să-şi exercite funcţia respectând Constituţia şi legile ţării. În urma acestor declaraţii ale dlui subprefect, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Guvernul a decis să adopte hotărârea privind încetarea exercitării cu caracter temporar prin detaşare a funcţiei publice de subprefect al judeţului Timiş de către dl. Zoltan Gheorghe Marossy”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

 Zoltan Gheorghe Marossy, fost membru UDMR, a declarat, într-un interviu pentru pressalert.ro, legat de problema autonomiei cerută în anumite zone din România, că unele persoane nu cunosc noţiunile despre care vorbesc.

„Ei nu fac clar diferenţa. Teritoriile integrate în România de la 100 minus doi ani sunt la ora aceasta totalmente integrate în statul naţional român. În Constituţie acea sintagmă e eronată (n.r. – stat naţional unitar), deoarece îi exclude pe toţi ceilalţi care nu sunt etnici români”, a declarat Zoltan Marossy.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.